Bobslædelandsholdet fremrykker OL-ambitionen: 'Der er en mulighed for at kvalificere os til vinter-OL allerede i 2022'

Det danske bobslædelandshold håber på at blive det første danske bobslæde ved et vinter-OL.

Tre af de fem danskere på bobslædelandsholdet. Fra venstre mod højre: Simon Darville, Jannick Bagge og Marius Glenner-Frandsen. (Foto: Bobslæden Danmark)

Danmark og vinter-OL er ikke ligefrem to ting, der rimer på hinanden.

Curling-sølvet fra legene i Nagano i 1998 er til stadighed Danmarks eneste vinter-OL-medalje.

Men det kan være på vej til at ændre sig, og vi begynder at deltage ved vinterlegene i flere og flere sportsgrene.

Først var det ishockeylandsholdet, der kvalificerede sig til de kommende vinterlege i Beijing i februar 2022, og nu håber det danske bobslædehold på, at de kan gøre ishockeyherrerne kunsten efter.

Det meddeler bobslædelandsholdet i en pressemeddelelse.

Egentlig var planen, at vinter-OL i Milano i 2026 skulle være det store mål for det nystartede danske landshold i bobslæde. Men efter en god debutsæson er målet blevet rykket fire år frem.

Det danske hold består af en sammensurium at sportsudøvere fra andre sportsgrene, der er gået sammen om at jagte Danmarks første OL-deltagelse i bobslæde nogensinde. Fire atletikudøvere, Jannick Bagge, Marius Glenner-Frandsen, Rasmus Overgaard Madsen og Lukas Medina Sørensen, samt vægtløfteren Simon Darville.

- Med de resultater, vi leverede, og den feedback, vi har fået fra prominente trænere, kan vi se, at der er en mulighed for at kvalificere os til vinter-OL allerede i 2022, siger Jannick Bagge.

Jannick Bagge (tv) og Simon Darville. (Foto: Emil Agerskov)

I spidsen for projektet er Tom Johansen, der er sportchef, og han var også med på det danske landshold i bobslæde i 00'erne, hvor holdet klarede kravet til vinter-OL i 2006, men ikke blev udtaget.

Den erfaring skal sammen med holdets erfaring fra andre elitesportsgrene bruges til at bringe holdet op på olympisk niveau på rekordtid.

- Det er på ingen måde let at køre bobslæde, men det har klart gjort transitionen til bobslæde lettere, at vi kan bruge så mange af de fysiske og mentale kvaliteter fra vores tidligere sportsgrene, siger Simon Darville.

Der skal tages på

For at ambitionen om at nå til vinter-OL i Beijing i 2022 kan nås, kræver det, at flere faktorer går op i en højere enhed for bobslædeholdet.

Økonomien skal på plads, konkurrencedeltagelserne skal planlægges taktisk, og så skal det sportslige niveau rykkes opad.

I sidstnævnte skal en stor del af fremgangen findes fysisk. Derfor har landsholdet haft travlt hen over sommeren med at tage på.

I en sportsgren som bobslæde, hvor tyngdekraften gør en stor del af arbejdet, spiller vægt selvsagt en stor rolle. Derfor har Jannick Bagge øget vægten fra 76 til 93 kilo.

- Man bliver nødt til at have en vis tyngde som bobslædeatlet, og så går det simpelthen ikke at gå rundt og veje under 90 kilo. Jeg glæder mig meget til at se, hvad det kommer til at gøre af forskel i slæden, siger Jannick Bagge.

OL-kvalifikationen begynder i oktober, og det danske hold kommer til at fokusere på konkurrencer i USA og Canada. Kvalifikationen varer indtil jul.

FacebookTwitter