Borgmestre: ’Samlede danske mesterskaber er en god idé’

Hos Danmarks Idrætsforbund barsler man med ideen om at afholde nationale mesterskaber i en lang række sportsgrene på samme tid. ’Vi er klar’, lyder det fra borgmestrene i de tre største byer.

Fra venstre: Niko Grünfeld (Kultur- og Fritidsborgmester i København), Jacob Bundsgaard (borgmester i Aarhus) og Peter Rahbæk Juel (borgmester i Odense). (Foto: Ritzau/Scanpix)

Hvis Danmarks Idrætsforbund (DIF) fører drømmene om en samlet dansk mesterskabsuge ud i livet, behøver forbundet ikke at lede længe efter en værtsby.

Borgmestrene i København, Aarhus og Odense er rørende enige: Projektet er en god idé, og de sidder alle klar ved telefonen, hvis DIF skulle ringe.

- Jeg synes, det er en fantastisk ide at få en mesterskabsuge til Danmark – og gerne i København. Det er med til at sætte mere bevågenhed og opmærksomhed på de sportsgrene, der normalt ikke får så meget opmærksomhed. Og så ville det give en helt anden form for publikumsvenlighed, der kan give danskerne en særlig oplevelse, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester i hovedstaden, Niko Grünfeld.

I Sverige har man siden 2009 afholdt ’SM-veckan’, hvor sommerudgaven samler mere end 50 forskellige idrætsdiscipliner til mesterskabs- og medaljekamp.

Og den model står man også klar til at prøve af i Aarhus.

- Jeg tror, man kan opleve noget synergi, hvis man får koblet nogle sportsgrene sammen i en stor begivenhed i stedet for en række mindre begivenheder, der vil have svært ved at tiltrække sig opmærksomhed, lyder det fra borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard.

- I Aarhus afholder vi jo mange typer af begivenheder og har lige haft en meget stor begivenhed med VM i sejlsport og har det som en del af byens strategi at afholde store idrætsbegivenheder, så vi kan skabe oplevelser og hjælpe idrætsgrene til at vise det, de kan.

I sidste uge blev der hos Team Danmark udtrykt begejstring for ideen om en ”DM-uge”, mens både Dansk Svømmeunion, Dansk Atletik Forbund og Dansk Tennis Forbund også har udtrykt interesse for projektet – hvis man da kan få lagt den rigtige kalenderkabale med de respektive forbund.

Får forbundene kalendere og visioner til at mødes, er man også klar til at lege med i Odense Kommune.

- Vi vil gerne være med til at skabe noget stort på idrætsdelen. Det har vi været med til flere gange før. Kan forbundet finde ud af skrue noget godt sammen, hvor der er vilje til at gøre noget, så er vi altid klar til at snakke videre om noget konkret, lyder det fra borgmester Peter Rahbæk Juel.

Facebook
Twitter