'Bring flere OL-billetter i spil': DIF håber på endnu stærkere European Games

I fem idrætsgrene fungerede European Games som direkte kvalifikation til OL. Det er for lidt, mener Danmarks Idrætsforbund.

Jonathan Groth blev nummer to i singlerækken ved European Games og kvalificerede sig dermed til OL i Tokyo 2020. (Foto: VASILY FEDOSENKO © Scanpix)

European Games sluttede med otte danske medaljer, men blot Jonathan Groths sølvmedalje i herrernes singlerække i bordtennis gav samtidig en billet til OL i Tokyo næste sommer.

Men hvis European Games, der promoveres som det europæiske OL, skal tiltrække endnu flere af de europæiske topatleter – som det for eksempel var tilfældet i bordtennisturneringen – skal det europæiske mesterskab fungere som direkte kvalifikation til de Olympiske Lege i flere idrætsgrene. Det mener Danmarks Idrætsforbund.

- Vi skal have flere idrætter med, hvor der er meget på spil – og med det mener jeg flere OL-kvalifikationer på spil. European Games vil blive endnu mere relevant og vil kunne tiltrække endnu flere stærke atleter, hvis der kommer flere OL-billetter på spil, siger adm. direktør i DIF Morten Mølholm.

Stærkere besat

I fem idrætsgrene fungerede European Games som direkte kvalifikation til OL i Tokyo. Og det er en fremgang i forhold til første gang, det europæiske mesterskab blev afholdt for fire år siden i Aserbajdsjans hovedstad, Baku.

Ved den lejlighed vandt de danske atleter 12 medaljer mod otte i denne omgang i Minsk.

Det bekymrer dog ikke DIF, at danskerne kan rejse hjem fra den hviderussiske hovedstad med færre medaljer end ved det forgangne European Games.

For det første fordi der er blevet skåret ned i antallet af idrætsgrene fra 20 til 15, og for det andet er feltet af deltagende atleter blevet stærkere end sidst, pointerer Morten Mølholm.

- Det er svært at sammenligne dette års udgave af European Games med konkurrencerne fra for fire år siden. I år er det stærkere besat, fordi der er flere OL-kvalifikationer på spil, så at vi kan vinde otte medaljer, er rigtig fint, siger DIF's direktør.

Når European Games om fire år igen finder sted, skal det afvikles i den polske by Krakow.