Britisk forbund: Slet atletikkens rekorder

Storbritanniens Atletikforbund ønsker at starte en ny æra, hvor alle eksisterende rekorder bliver slettet.

Wilson Kipketers to verdensrekorder burde slettes, hvis det står til det britiske atletikforbund. Her ses han ved OL i 2000, hvor han fik sølv. (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

Begynd på en frisk og slet alle verdensrekorder.

Sådan lyder en af flere opfordringer fra Storbritanniens Atletikforbund, der vil have genskabt tilliden til atletikken efter dopingskandalen i Rusland.

Forbundet fremlægger mandag en række bud på, hvordan atletikken rejser sig igen.

- Større gennemsigtighed, hårdere sanktioner, længere karantæner og endda, at man starter forfra med verdensrekorderne i en ny æra. Vi skal være åbne over for alt, der kan genskabe tilliden til sporten, siger formand Ed Warner.

Danmark står i øjeblikket noteret for to verdensrekorder: 800 m og 1000 m indendørs, begge sat af Wilson Kipketer i henholdsvis i 1997 og 2000.

Blevet snydt

Warner slår fast, at sportsfans og rene atleter er blevet snydt. Sportens troværdighed har ikke været så lav i årtier, mener han.

Rusland er i øjeblikket suspenderet af Det Internationale Atletikforbund, IAAF, efter at en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur, Wada, sidste år afslørede omfattende og systematisk dopingsnyd.

Flere afrikanske langdistanceløbere er desuden blevet testet positive i de senere år.

Wada fremlægger på torsdag en ny rapport, der ventes at skabe endnu en "storm".

/ritzau/AFP

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve