Brydeforbund efter stor Mark O. Madsen-kontrakt: ’Trist, da han sagde farvel, men nu er vi glade’

Danmarks Brydeforbund glæder sig over Mark O. Madsens succes med sin nye karriere i MMA.

Mark O. Madsen ses her i kampen mod Thibaud Larchet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

I mange år var Mark O. Madsen blandt verdens bedste brydere og fungerede nærmest som en ambassadør for dansk brydesport internationalt, hvilket fem VM-medaljer og en OL-sølvmedalje vidner om.

Men i dag er den tidligere topbryder i gang med en ny karriere i kampsportsgrenen MMA (Mixed Martial Arts).

Og torsdag aften kunne han fortælle, at han tager skridtet op blandt de absolut bedste, når han debuterer ved et UFC-stævne i København den 28. september.

Hos Danmarks Brydeforbund er de både imponerede og glade for den transformation, som den tidligere brydestjerne har været gennem.

Det fortæller forbundets formand, Palle Nielsen.

- Det var en vemodig dag for forbundet, da han sagde farvel til os. Jeg ville ønske, at han kunne være bryder for evigt, siger han og fortsætter:

- Men vi glædes over, at han er lykkedes med det næste store mål, han har sat. Og jeg skal naturligvis ind og se ham kæmpe i København den 28. september.

Ikke et let skridt at tage

Hos Danmarks Brydeforbund tror de, at nogle unge mennesker kan vælge at følge Mark O. Madsens vej og droppe brydningen til fordel for MMA, da pengene kan være gode i UFC (Ultimate Fighting Championship).

- Det er ikke en decideret frygt, der sidder i mig, men det er logisk, at det kan være fristende for andre brydere. Omvendt vil jeg påpege, at det ikke er let at tage det skridt, som Mark O. Madsen har taget. Bryderne plejer at klare sig glimrende i MMA, men hvis de skal nå de store penge, så skal de være helt oppe i Mark O. Madsens kaliber. Og dem har vi ikke mange af i dansk brydning, siger Palle Nielsen.

Den tidligere olympiske medaljetager har nogle værktøjer, som de færreste kan prale af, mener formanden.

- Mark O. Madsen har en professionalisme og seriøsitet med i tasken, mens han også kommer med et mindset, som de færreste kan præstere, når de tager skridtet over til MMA. Han kender samtidig til minutiøs kostplanlægning og restitution fra sin tid som topbryder, siger Palle Nielsen.

Mark O. Madsen har kæmpet otte kampe i MMA og vundet dem alle.

Facebook
Twitter