Caroline Wozniacki er Årets Sportsnavn

Den danske tennisspiller fik i 2018 indfriet sin mangeårige drøm om at vinde en grand slam. Her kan du se Wozniackis år i billeder.

  • I sæsonens første rigtig store turnering, Australian Open, spillede Caroline Wozniacki sig for tredje gang i karrieren i en finale i en grand slam. Hun havde tidligere tabt US Open-finalen i både 2009 og 2014. (Foto: Issei kato)
  • Wozniacki så ellers ud til at være på vej ud af turneringen allerede i anden runde. Her var danskeren nede med 1-5 og havde to matchbolde imod sig mod kroaten Jana Fett. Men Wozniacki kæmpede sig mirakuløst tilbage og vandt kampen. Og siden fejede hun al modstand af banen indtil finalen. (Foto: Issei kato)
  • Modstanderen i finalen var verdensranglistens nummer ét, rumænske Simona Halep, der præcis som Wozniacki også havde stået i to grand slam-finaler tidligere uden at vinde. (Foto: Edgar Su)
  • I en tæt kamp vandt Wozniacki i tre sæt med cifrene 7-6, 3-6 og 6-4. Sejren blev Wozniackis største i karrieren – og også den mest indbringende; hun indkasserede fire millioner dollars, eller hvad der svarer til lidt over 26 millioner kroner for sejren. (Foto: Andy Brownbill © Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.)
  • Et halvt år efter sejren i Australien vandt Wozniacki sin anden turnering i sæsonen. Ni år efter at have vundet græsturneringen i Eastbourne første gang vandt Wozniacki igen på den engelske sydkyst. (Foto: Paul Childs)
  • Hviderussiske Aryna Sabalenka blev besejret i to sæt i finalen. (Foto: Paul Childs)
  • I staten af oktober spillede Wozniacki sig i finalen ved China Open. En turnering, hun også vandt i 2010, og som dengang for første gang bragte hende op som nummer ét i verden. (Foto: Thomas Peter © REUTERS)
  • Wozniacki besejrede lettiske Anstasija Sevastova i to sæt, 6-3, 6-3. Sejren kom efter en svær periode for danskeren, der fra juli til oktober ikke formåede at vinde to kampe i træk. (Foto: JASON LEE)
  • Dykket i Wozniackis form fra juli til oktober viste sig dog at have en årsag. Efter sæsonfinalen i slutningen af oktober fortalte Wozniacki, at hun efter Wimbledon i juli blev diagnosticeret med leddegigt. (Foto: JASON LEE)
  • Wozniacki kan i 2018 se tilbage på sit mest indbringende år i karrieren. Knap 43 millioner kroner spillede hun sig til i præmiepenge. (Foto: Edgar Su)
1 / 10

Caroline Wozniacki er Årets Sportsnavn 2018. Det er anden gang i tennisspillerens karriere, at hun vinder prisen, som uddeles af Jyllans-Posten og Danmarks Idrætsforbund.

- Jeg vil gerne takke jer alle for jeres støtte hele året igennem. Det betyder virkelig meget for mig, siger Wozniacki efter at have modtaget prisen som Årets Sportsnavn.

28-årige Wozniacki fik i 2018 indfriet sin drøm om at vinde en af tennissportens fire største turneringer, de såkaldte grand slams, da hun i begyndelsen af året vandt Australian Open.

- Jeg tror, at det er svært at sætte ord på. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var et lille barn. Det tog hårdt arbejde og lidt held at nå mit mål, lyder det fra tennisstjernen.

- Jeg er virkelig stolt af at repræsentere Danmark og jer alle sammen, siger hun.

Siden fulgte hun triumfen i Australien op med to sejre på WTA-touren, der er kvindernes sammenslutning af kalenderårets verdensomspændende tennisturneringer.

I billederne herover kan du se nedslag i Wozniackis fantastiske 2018, der blev det mest indbringende i hendes karriere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk