Cathrine Dufour slår sensationelt OL-legende i stor triumf: ’Det var mit livs ridt’

Med en uhørt score på tæt ved 90 vandt dressurrytteren Cathrine Dufour søndag et stævne for verdens ti bedste ekvipager.

Cathrine Dufour blev i januar 2017 kåret til Danmarks 'Olympiske håb'. (Foto: © TT News Agency, Scanpix)

Hun har aldrig redet bedre. Så klar er talen fra Cathrine Dufour, efter at hun søndag vandt Sweden Horse Show for de ti bedste dressurryttere på verdensranglisten.

På sin 16-årige hest Cassidy var Dufour lige ved at ride sig i historiebøgerne blandt den lille håndfuld ryttere, som har scoret mere end 90 procentpoint.

Den danske dressurrytter scorede 89,455 i søndagens grand prix freestyle, som udmærker sig ved at være sportens sværeste disciplin, blandt andet fordi der rides til musik. Scoren var ny dansk rekord.

- Jeg red mit livs ridt. Det var fuldstændig sindssygt og en kæmpestor oplevelse. Jeg er vildt stolt over Cassidy, siger Dufour.

  • Der bliver kysset, sludret og nusset på kanten af boksen. hvor Cassidy "bor". (Foto: © Maja Normann, (c) DR)
  • Cassidy og Cathrine Dufour har været makkerpar i syv år. Nu gælder det EM i Gøteborg i denne uge. (Foto: © Maja Normann, (c) DR)
  • De har haft nedture sammen. Men flest opture. Og Cathrine håber, at hun og Cassidy når helt til tops i løbet af de næste tre-fire år. (Foto: © Maja Normann, (c) DR)
  • Der er et helt særligt bånd mellem Cassidy og Cathrine Dufour. Og det er ofte hans humør, der afgør, hvordan dagens træning bliver tilrettelagt. (Foto: © Maja Normann, (c) DR)
  • Op til et stævne gælder det om at finde balancen mellem hård og let træning. Så bliver der også tid til en lille græsse-tur, som Cassidy elsker. (Foto: © Maja Normann, (c) DR)
  • Det er her i lejligheden, at Cathrine Dufour tilbringer meget af sin tid, når hun ikke træner eller underviser. (Foto: © Maja Normann, (c) DR)
  • En af Cassidys sko fra OL i Rio i 2016 - forgyldt. En gave fra Cathrine Dufours elever. (© (c) DR)
1 / 7

Sejren betød samtidig, at den danske ekvipage distancerede den tyske legende Isabell Werth, der har seks OL-guldmedaljer at bryste sig af, til andenpladsen.

- Det er få forundt at gå forbi hende, når hun rider på sine bedste heste. Så med udsigt til OL næste år er det meget god taktik at begynde at kunne bide hende i haserne eller endda gå forbi hende.

Cassidy eller Bohemian?

Med bare otte måneder til OL i Tokyo står 27-årige Dufour med et luksusproblem. Hun har nemlig to heste, hun kan tage med til Japan. Hun skal vælge mellem den erfarne Cassidy og Bohemian med det store potentiale.

Sejren i Stockholm viste endnu engang, at Cassidy har niveauet og erfaringen til at slå de bedste heste i verden. Den lange rejse til Japan vil til gengæld være en udfordring for den aldrende hest, ligesom det varme klima i august under de olympiske lege kan gøre det svært.

På den anden side har hun ni-årige Bohemian. En hest med et enormt potentiale, som hun har redet i fire år. Til gengæld har han endnu ikke samme niveau som Cassidy.

- Jeg vil gøre meget for at holde begge heste varme frem mod OL. De skal begge to ligge højt på verdensranglisten, når vi nærmer os OL, så de kan få en høj seedning.

- Jeg drømmer om en medalje i Tokyo, men vi må se, hvad der sker. Men ’the game is on’, siger hun med en indirekte udfordring til resten af verdenseliten.

Ved OL i Rio blev Dufour og Cassidy nummer 13. i den individuelle konkurrence.