Corona og kontraktbrud kan ikke tackle Danmarks bedste quarterback: Nu begynder eventyret endelig

25-årige Alexander Kronborg Bjerre har skrevet kontrakt med det tyske footballhold Ravensburg Razorbacks.

Det næste år skal Alexander Kronborg Bjerre bo og spille football i det sydlige Tyskland. (© Copyright © 2019 Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo)

Mandag hoppede Alexander Kronborg Bjerre på et tog med kursen mod syd og drømmen om en professionel karriere i udlandet.

Turen til det sydlige Tyskland, hvor den danske landsholdsquarterback skal spille for Ravensburg Razorbacks, tager 18 timer. En tur, som kun få danske footballspillere får muligheden for – og har talentet til.

- Det her skifte er kæmpestort for mig. Jeg har drømt om det i mange år, og nu skal jeg spille i den bedste europæiske liga, siger Alexander Kronborg Bjerre.

Drømmen om en kontrakt i udlandet har på ingen måde kørt på skinner for den eftertragtede quarterback. Det seneste år har han to gange været klar til at forlade Danmark og holdet AaB 89'ers, men begge gange har Corona-pandemien sat en kæp i hjulet.

Først blev den 25-årige nordjyde tilbudt en kontrakt hos et spansk storhold. Han skulle have spillet sidste års efterårssæson i Spanien, men pandemien og smitteudviklingen i landet stoppede drømmen, inden den begyndte.

- Jeg skulle op på hesten igen, og heldigvis blev jeg kontaktet af et italiensk hold, der hedder Bolzano Giants, som ville have mig. Jeg skrev under på kontrakten, og alt var godt, siger han.

Men landsholdsprofilens kuffert nåede igen ikke udenfor Danmarks grænser. Bolzano Giants fra den bedste italienske liga vurderede, at det ikke var ansvarligt at spille sæsonen med pandemien lurende i baggrunden.

- Jeg har følt mig totalt hjælpeløs. To gange lavede jeg en aftale og var klar til at tage af sted. Og to gange stod jeg på fuldstændig bar bund, da det røg i vasken, siger han.

Der gik flere måneder, før der var afklaring med Bolzano Giants. Men da kontrakten endelig var ophævet, blev en tysk mulighed kastet ind fra højre, og den greb Alexander Kronborg Bjerre.

Det lignede et ophold i Spanien. Så duftede det af Italien. Men efter en togtur på 18 timer sidder Danmarks bedste quarterback i Tyskland og er klar til det næste år i Europas bedste liga for Ravensburg Razorbacks.

- Tredje gang har været lykkens gang. Eller. Nu er jeg i hvert fald afsted.

I slutningen af februar offentliggjorde tyske Ravensburg Razors rekrutteringen af den danske quarterback. (© Ravensburg Razors)

Fra uddannet til udlandsprofessionel

Nordjyden har spillet for AaB 89’ers i den bedste danske liga de seneste seks år og ført dem til slutspillet i alle sæsoner. I 2018 kastede han 33 touchdowns i 11 kampe og imponerede endnu mere i 2019, hvor 52 touchdowns forlod hans højrehånd. Men selvom han har været den store profil for lokale AaB 89’ers, var det først aktuelt med et udlandsophold efter sommeren i 2020, hvor han blev færdiguddannet med en kandidat i økonomistyring.

Og selv med den i baghånden er det svært at holde regnskab med det seneste års frustrationer og panderynker.

- Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange jeg har opdateret hjemmesider for at se, hvordan det går med det nationale og regionale smittetryk de steder, hvor jeg skulle spille.

- Det har været nervepirrende at følge udviklingen først i Spanien og så i Italien. Hver gang, der skete et opblus, blev jeg nervøs og følte mig magtesløs igen, siger han.

Den 25-årige quarterback har fået en ét-årig kontrakt. (© Copyright © 2019 Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo)

Frygten for, at også den tyske liga bliver udskudt eller suspenderet, sidder stadig i kroppen. Men efter touchdown i sydtyske Ravensburg er humøret højere, end det har været i lang tid.

Nu begynder træningen frem mod starten af juni, hvor ligaen begynder. En liga, der ikke kan sammenlignes med den danske.

- Det hele er så professionelt. I Danmark spillede vi ofte på en omkridtet fodboldbane. I Tyskland er det stadioner med fans på tribunerne. Der er kultur for at tage ud og se football, hvor det i Danmark nærmere var familie og venner på lægterne, siger han.

I Tyskland er football og de store hold i højere grad bygget op omkring forretninger end foreninger, som det er i Danmark. Den tyske liga har store TV-aftaler og bliver set som den bedste i hele Europa.

Et stop på vejen eller den endelige destination?

Ravensburg Razorbacks har hentet to andre danskere. Kasper Kaufmann og Fabian Christoffersen er tidligere holdkammerater fra AaB 89’ers og har også taget turen til Tyskland. I et stort hus skal de tre danskere bo sammen med fire andre spillere fra holdet. En amerikaner, en schweizer, en spanier og en franskmand.

- Det har allerede nu været dejligt at kunne dele oplevelsen med nogen. Og især nogen jeg kender godt. Det hele er en del af oplevelsen, og jeg glæder mig til at lære en masse nye kulturer og mennesker at kende, siger Alexander Kronborg Bjerre.

Det hus vil være hjem det næste år. Længere ud i fremtiden tør quarterbacken ikke spå om.

For man kan ikke sige amerikansk fodbold uden at sige USA og NFL. Den amerikanske liga er sportens absolut største flagskib og indiskutabelt også den største drøm for alle udøvere.

(© Copyright © 2020 Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo)

Sådan har Alexander Kronborg Bjerre det selvfølgelig også. Men man skal kravle, før man kan strække stængerne og gå – eller for den sags skyld kaste sig ind i verdens bedste liga.

- Nu skal jeg udelukkende spille football det næste år. Det var en af mine præmisser. Og så bliver det også en kæmpe oplevelse udover det sportslige.

- Jeg har taget skridtet fra den bedste danske liga til den bedste i hele Europa. Hvis jeg kan gøre en god figur her, kan jeg måske få chancen for noget endnu større. Det er et longshot, men dem skal man også drømme om, siger han.

I weekenden ophører de fem dages karantæne, der skal afsones, når man rejser ind i Tyskland. Og så begynder træningen. Men indtil da kan Alexander Kronborg Bjerre lære sit nye hjem i Ravensburg at kende. Og nyde, at det seneste års op- og nedture ikke har været forgæves.

- Jeg turde ikke tro på det, før jeg stod hernede. Men det gør jeg sgu nu.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk