Coronasmittet hives ud midt i verdens største kamp: Fejrer sejren med kys, kram og mundbind under skægget

Baseballspilleren Justin Turner blev konstateret smittet og derefter udskiftet midt i World Series-finalen.

Coronasmittede Justin Turner med det røde skæg fjernede sin maske, da der skulle tages holdbillede. (Foto: Ronald Martinez © Scanpix)

Justin Turner startede på banen for LA Dodgers, da World Series skulle afgøres i nat. Og når alt er på spil i verdens absolut største baseballkamp, vil man ikke kunne få en spiller af banen - om man så hev i arme og ben.

Alligevel måtte den hårdtslående Dodgersspiller Justin Turner pludselig forlade banen midt i nattens kamp. Baseballforbundet MLB meddelte hans hold, at han var testet positiv for corona, og han måtte forlade banen inden afgørelsen.

Hans hold Los Angeles Dodgers vandt World Series, og så kunne Turner ikke dy sig fra at juble med sine holdkammerater på banen – først med og så uden mundbind.

Rødskæggede Justin Turner blev skiftet ud i syvende inning af ni, som en baseballkamp består af. Derfor var han heller ikke på podiet, da Dodgers fik overrakt trofået efter deres første World Series-sejr i 32 år.

- Vi fandt ud af, at Justin var testet positiv, og han blev omgående isoleret for at forhindre spredning, sagde Rob Manfred fra Major League Baseball, efter han overrakte trofæet på podiet.

Den isolation var kortvarig. Lige efter slutfløjt skrev Turner på Twitter, at han var symptomfri og tilføjede:

- Jeg forstår ikke, at jeg ikke kan være derude og fejre det med mine drenge.

Det gik der heller ikke længe, før han var. Efter pokaloverrækkelsen var han tilbage på grønsværen. Han poserede med trofæet, kyssede sin kone, gav highfives og krammere til holdkammerater, familie og folk i staben omkring holdet.

På det klassiske sejrsbillede med trofæet fjernede Turner ligesom de fleste andre sit mundbind. Efterfølgende blev det trukket ned og op over det markante røde skæg efter behag.

Her følger FOX Sports Justin Turner med og uden mundbind under fejringen.

Baseballspilleren har ikke selv svaret på henvendelser fra pressen siden. Det har Andrew Friedman, der er chef for LA Dodgers. Han blev efter kampen spurgt, om det var Turners beslutning alene.

- Det var ikke kun op til Justin. Jeg tror, Justin ville ud på banen og tage et billede med trofæet. Og det gjorde han, sagde holdets chef.

Justin Turner brød reglerne – længere er den ikke. Det konstaterer journalisten Jeff Passan, der arbejder med baseball i USA, da han reagerer på et spørgsmål om, hvordan det dog kunne ske.

- Svaret er, at han gik ud på banen igen, og ingen stoppede ham. Han blev bedt om at isolere sig, og det gjorde han ikke, skriver han på Twitter.

Nu skal resten af holdet i isolation og testes, inden de kan rejse hjem til Los Angeles.

  • På holdbilledet fjernede spillere og stab fra LA Dodgers deres mundbind. (Foto: JOHN G. MABANGLO © Scanpix)
  • Justin Turner fejrer World Series-holdkammerater på banen i Texas. (Foto: Ronald Martinez © Scanpix)
  • Alle spillere skal nu i karantæne og isolation, inden de kan påvise negative coronatests. (Foto: Jerome Miron © Scanpix)
  • Spillere, stab og familie var på banen for at fejre triumfen. (Foto: Kevin Jairaj © Scanpix)
  • Justin Turner med trofæet, som han og LA Dodgers vandt for første gang i 32 år. (Foto: Tim Heitman © Scanpix)
1 / 5

Strike 1, 2, 3. You’re out

Turner spillede fra start, fordi hans test i første omgang ikke kunne påvise, at han var smittet. Under kampen blev først forbundet og så holdet klogere, skriver den amerikanske journalist Jeff Passan.

- Prøven fra i dag blev kørt, og den var positiv. Ligaen ringede straks til Dodgers og sagde, at de skulle tage ham af banen.

Justin Turner er den første spiller i Major League Baseball, der er blevet testet positiv, siden playoff startede den 29. september. Alle spillere og hold har siden været isoleret i bobler for at mindske risikoen for smitte.

Alligevel blev Turner smittet, og nu venter nogle testtunge dage for hans holdkammerater. De skal alle isoleres og testes.

- Som vi ser det, er alle folk, der var i nærheden af ham, alligevel i samme smittekæde. Vi har alle været tæt sammen. Nu er det vigtigt med de efterfølgende tests, så vi sikrer os, at de potentielt smittede ikke spreder det videre til andre folk, siger Dodgers-chefen Andrew Friedman.

World Series blev afgjort i kamp seks med en sejr til LA Dodgers på 3-1. Hvis Tampa Bay Rays havde vundet, skulle det hele afgøres i en syvende kamp. Om og hvornår den i så fald skulle spilles, er uvist. De regionale regler betyder nemlig, at alle efter Turners positive prøve skulle gå i 14 dages karantæne.

Facebook
Twitter