Danmark bliver vært for Europamesterskaberne i TeamGym

Efter 12 år på udebane vender EM i TeamGym tilbage til Danmark i 2020.

Danmark har været dominerende på den europæiske scene i TeamGym, hvor det senest i 2016 blev til EM-guld til herrerne, sølv til mix-holdet og bronze til damerne.

Derfor er er der gode muligheder for at se dansk metal på nærmeste hold, da EM kommer til Danmark, og nærmere bestemt Ballerup, i 2020.

Det skriver Danmarks Gymnastik Forbund i en pressemeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med, at EM-værtskabet i 2020 nu ligger hos os. Sidste gang vi var værter i 2012 slog vi alle rekorder på både tilskuerrækkerne og foran fjernsynsskærmene.

- Med EM i TeamGym på hjemmebane får vi alle tiders mulighed for at promovere den måske mest publikumsvenlige gymnastikart endnu bredere og vise, hvordan man også inden for gymnastikken kan løfte hal-taget med et fantastisk veloplagt publikum, siger Anders Jacobsen, formand for Danmarks Gymnastik Forbund.

Drømmen er VM

Og ambitionerne på vegne af dansk gymnastik stopper ikke her.

Hos Sport Event Denmark vil man ride videre på den bølge og massive udvikling, som TeamGym er inde i.

- Vi går målrettet efter at skabe et kontinuerligt fokus på gymnastikevents i Danmark.

Med EM i TeamGym i 2012 i Aarhus, VM i Trampolin og Tumbling i 2015 i Odense og nu EM i TeamGym i 2020 i Ballerup er vi godt på vej til at sikre danskerne store gymnastikoplevelser i hele landet - og næste store opgave bliver at sikre VM i idrætsgymnastik/redskabsgymnastik omkring 2021 til København og Royal Arena, siger direktør i Sport Event Denmark Lars Lundov.

EM i 2020 vil blive afhold i Ballerup Super Arena den 15. - 18. oktober.

I videoen øverst kan du få en forsmag på, hvad der venter i Ballerup i 2020.

Facebook
Twitter