Danmark blomstrer ved VM i tumbling: Drømmen er medaljer

Danmark har fået en god start ved VM i tumbling, hvor man før finalrunden stadig kan drømme om medaljer.

Anders Wesch er en af Danmarks to store profiler ved VM i tumbling i Sofia.

Dansk tumbling springer højt i Sofia ved VM. Det sørger specielt de to herrer Rasmus Steffensen og Anders Wesch for, der har sørget for, at dansk deltagelse i finalen.

- Vi håber da, at de kan komme op og lege med om medaljerne, forklarer Michael Moselund-Hansen, der er landstræner.

Der var på forhånd en forhåbning om finaledeltagelse til de to danskere, og på dagens kvalifikation til finalen indfriede de så også den drøm.

De to danske herrer blev nummer seks og otte i kvalifikationen, men på grund af at hver nation kun har lov til at have to deltagere i finalen, så får Rusland frataget nummer tre og fem i kvalifikationen, da de også har nummer et og to.

- Anders og Rasmus, som er i finalen nu, sprang lidt under deres niveau i forhold til, hvad de kan, men de holdt sig også til planen, fordi det var det, som var nødvendigt for at gå i en finale i dag, forklarer Michael MoselundHansen.

- De øvelser, jeg lavede i dag, har jeg en god rutine i at lave, så alt gik efter planen. Det er så ikke noget, som fanger en førsteplads nu, men jeg har også forberedt mig på at lave noget, der er lidt sværere, sådan at jeg kan komme med noget nyt i finalen og score endnu flere point, siger Anders Wesch.

Ungt storttalent

Selvom Anders Wesch er den mest erfarne af de to, så var det faktisk debutanten Rasmus Steffensen, som viste de bedste takter torsdag. Han går til finalen som den fjerdebedste.

- Jeg kan sagtens mærke, at der er lidt pres på, men jeg synes til gengæld også, at mine holdkammerater er mega gode til at få bakket mig op. De hjælper mig med at falde lidt til ro. Man skal lære at bruge nervøsiteten til noget positivt.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til en VM-finale. Det er jo første gang. Jeg håber på, at jeg kan komme ind og få lavet det pæneste og mest svære øvelser.

Anders Wesch er tidligere blevet nummer fem, og han har ikke opgivet sine forhåbninger om et resultat helt i toppen, men han ser også en stor stjerne i Rasmus Steffensen.

- Han er fandme god ham den lille. Rutine er selvfølgelig en god ting, men han har bare flere kræfter og mere at byde på. Hvis han har en rigtig god dag, så har han virkelig noget skud i stængerne.

Flot kvinderesultat

Danmark er i holdresultatet kun 1,6 point fra briterne på tredjepladsen, så også her er der gode muligheder for et stort dansk resultat.

På kvindesiden var det faktisk også en god dag, selvom de ikke er i samme situation som mændene. Johanne Nørby og Sara Ørskov blev nummer 14 og 15 i kvalifikationen, og de er derfor ikke med i finalen, men resultatet er rigtig godt med danske briller.

- Det er klart den bedste holdpræstation, de har lavet. De nationer, som ender foran os, er Kina, Rusland, England, Frankrig og USA. Det er de helt store nationer i sporten. De var bedre end os i dag, men det skal ikke ændre på, at vi leverede det, som vi kunne, siger Michael MoselundHansen.

Holdfinalerne for mænd i tumbling er lørdag, mens de individuelle finaler er søndag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk