Danmark kommer på hårdt arbejde mod en af verdens bedste floorball-nationer

Det danske landshold møder i dag Finland – der har vundet tre af de sidste fem VM-slutrunder – ved verdensmesterskaberne i Prag.

Finland tabte knebent med 5-4 til Sverige i den første gruppekamp. (Foto: Michal Kamaryt)

Man behøver ikke kigge langt tilbage i historiebøgerne for at finde svaret på, hvilken kaliber modstander det danske floorball-landshold i dag møder ved VM.

Tre af de sidste fem verdensmesterskaber er blevet vundet af Finland, og på den seneste liste fra Floorballtoday er tre af verdens ti bedste spillere finner.

Derfor forventer danskerne også at komme på overarbejde, specielt i defensiven, når det i eftermiddag går løs i Prag:

- Finland er rigtig gode på alle parametre. De er fysisk overlegne. De spiller hårdt og hurtigt. Det bliver en kamp, hvor vi kommer til at stå meget i forsvaret. Men jeg ser meget frem til at møde nogle af verdens bedste floorballspillere, siger landsholdsspiller Simon Lauridsen.

Kan hurtigt se dårlig ud

Landsholdet indledte VM søndag med et nederlag på 3-9 til Norge. En kamp, hvor danskerne var godt med i starten af kampen, men fra stillingen 3-3 faldt holdet fra hinanden.

- Vi skal have gang i vores defensiv. Vi blev udisciplinerede mod Norge og holdt ikke vores aftaler. Så vi vil få fokuseret på at få spillet os op i turneringen og levere en indsats, vi kan være stolte af.

- Man kan hurtigt komme til at se dårlig ud mod Finland, men alligevel kan man godt selv have en god fornemmelse, når man går fra banen, og det er succeskreteriet, siger landsholdsspiller Mikkel Skov.

Kampen mellem Danmark og Finland kan ses på DR3 fra kl. 16.40 mandag eftermiddag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter