Danmark overrumpler hollandske gæster i EM-kvalifikationskamp

Danmarks landshold i amerikansk fodbold vandt 22-19 over Holland på Gentofte Sportspark i første EM-kvalifikationskamp.

De danske football-herrer viste ingen gæstfrihed, da de lørdag besejrede Holland med 22-19 i den første kvalifikationskamp frem mod A-EM i 2020.

Selvom danskerne var foran med 15 point inden sidste quarter, udviklede opgøret sig til en sand gyser, da Holland reducerede det danske forspring til kun tre point med fem minutter tilbage.

Danskerne formåede dog at holde hovedet koldt og lukke ned for den hollandske offensiv i de døende minutter til stor jubel for de fremmødte fans.

Den danske landstræner, Lars Carlsen, var godt tilfreds med det danske spil på trods af den udfordrende afslutning.

- Vi ville selvfølgelig gerne have vundet større.

- Forsvaret gør det godt, og vi får styr på tingene til allersidst. Det er fint, siger Lars Carlsen, der fejrer 25 års jubilæum omkring landsholdet.

Her kan du høre, hvad landstræneren havde at sige til DR Sportens reporter Tobias Hansen efter kampen.

Kampen, der blev spillet på Gentofte Sportspark, markerede spillernes glædelige gensyn med hjemmebanen og hjemmepublikummet. De danske værter havde nemlig ikke spillet en EM-kvalifikationskamp i Danmark siden 2003.

- Den (opbakningen fra hjemmepublikummet, red.) giver alt. Det er så meget federe at spille på hjemmebane. De var fantastiske, og opbakningen giver et boost til hele holdet. Vi er så glade for det, siger Lasse Strangholt Lykke, der blev kåret til kampens bedste spiller.

Her kan du høre Lasse Strangholt Lykkes reaktion efter kampen.

Næste mission for Danmark er anden og sidste kvalifikationskamp mod de finske favoritter, der slog Holland 55-0. Kampen spilles lørdag 26. oktober i Vantaa i Finland.

Vinderen af opgøret skal, sammen med vinderne af de tre andre grupper, kæmpe om EM-guldet næste år.

Kamp til stregen

Danskerne var det eneste hold, der kom på pointtavlen i første quarter, da Kasper Bremberg Eriksen greb quarterback Alexander Kronborg Bjerres aflevering i endzone til et touchdown.

De hollandske gæster reducerede dog med et touchdown og et ekstrapoint kort ind i anden quarter. Danskerne svarede igen og omsatte en hollandsk fejl til en såkaldt safety og to point, inden værterne lukkede halvlegen med et touchdown til stillingen 16-7.

I tredje quarter løb Lasse Lykke tværs over banemidten til endzone til endnu et dansk touchdown. Kampen var dog langt fra forbi, da hollænderne fik sat en stopper for den danske offensiv. Her formåede hollænderne at bringe spændingen tilbage i opgøret ved reduceringen til 22-19, inden tiden løb ud.