Danmark vært for VM i kano og kajak

Danmark har fået tildelt værtsskabet for VM i kano og kajak sprint i 2021.

Emma Aastrand Jørgensen vandt sidste sommer OL-sølv i 500 meter enerkajak. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Danmark skal være vært for VM i kano og kajak sprint i 2021. Det blev en kendsgerning i dag i Manchester, hvor Det Internationale Kano- og Kajakforbund, ICF, holdt bestyrelsesmøde.

Danmark vandt over lande som Canada, Polen og Rumænien, der alle havde afgivet bud til værtsrollen til VM.

- Vi vandt en vanvittig sprint med flere rotag i dag og er super glade for og stolte af at kunne kalde os VM-værter i 2021, siger Ole Tikjøb, som er formand for Dansk Kano og Kajakforbund, på forbundets website.

- Sammen med Sport Event Denmark, København, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommune skal vi nu til at trække i arbejdstøjet for alvor, siger han.

Et af budskaberne i Danmarks vinderbud var, at Dansk Kano og Kajak Forbund kan fejre 100 års jubilæum i 2021. Samtidig skal mesterskabet finde sted på et nyrenoveret anlæg ved Bagsværd Sø, hvor man vil forsøge at få 100 nationer med.

- Det er ikke en hemmelighed, at specielt Canada var storfavorit til at løbe med værtskabet for VM. Men som i al sport handler det om både at gøre sine forberedelser og ikke mindst præstere på dagen. Det gjorde vi i dag, siger fortæller Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

VM i kano og kajak sprint vil finde sted i fem dage i september i 2021, og 100 lande samt 1400 roere forventes at deltage.

Facebook
Twitter