Danmarks bedste speedskater efter fremragende sæsonafslutning: Nu skal næste år være endnu bedre

Viktor Hald Thorup blev nummer 4 ved World Cuppen i Salt Lake City.

Viktor Hold Thorup sikrede sig en placering som nummer fire ved World Cuppen i Salt Lake City.

- Lige nu har jeg mest af alt lyst til at træne videre, men jeg må hellere tage en slapper.

Sådan lyder det fra Danmarks bedste speedskater Viktor Hald Thorup, der netop har indledt sin off-season og det med en god ro i maven.

Søndag kørte han sit sidste skøjteløb i denne sæson, og det blev noget af en succes for Hald Thorup, der sikrede sig en placering som nummer fire ved World Cuppen i Salt Lake City, hvilket er hans bedste World Cup-resultat nogensinde.

- Det er gået fremragende. Det er den sæsonafslutning, jeg har drømt om, lyder det fra den 24-årige dansker.

Og man forstår godt, at speedskateren er glad og har lyst til at træne videre, for resultaterne flasker sig.

I forrige weekend satte sjællanderen ny personlig og dansk rekord ved VM All Round i Calgary i Canada. Her blev han nummer ni på 5000 meter med en tid på 6.18,25 og sluttede på en samlet 22. plads.

- Det er vigtigt at slutte godt af. Det betyder, at jeg kan gå ind i off-season en smule mere afslappet.

Det blev til en 5.-plads for Viktor Hald Thorup, da mændenes OL-finale i massestart i speedskating blev afgjort. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Har brugt mere tid på skøjterne

En af grundene til at Viktor Hald Thorup har oppet sit niveau i sådan en grad, som han har, kan være, at han har brugt en stor del af sæsonen i USA og fået optimeret på nye parametre.

Han har haft en dagligdag i Salt Lake City, hvor han minimun dagligt har brugt tre timer på skøjterne, og selvom det til tider har været hårdt, så giver det pote nu.

- Det har været en stor omvæltning at være i USA, og jeg har lige skullet vænne mig til det. Men jeg kan se, at det betaler sig, og jeg har fået det ud af det, som jeg gerne ville, lyder det fra Viktor Thorup Hald.

Speedskateren var på et fire måneders træningsophold i USA fra juli til oktober sidste år, hvor han mærkede store fremskridt især teknisk. Herefter var han væk en periode, men kom så tilbage fire uger før VM i marts i år.

- Jeg har virkelig fundet ud af, at en god skøjteløber ikke bare er en god atlet. Vi har regnet os frem til, at jeg har stået 257 procent mere på skøjter i år end sidste sæson, og det har åbnet mine øjne, forklarer han.

Sponsorkroner bliver afgørende

Viktor Hald Thorup har som nævnt mest af alt lyst til at træne videre og give den gas, men sæsonen er så småt ved at være slut, og off-season er i gang.

Hald Thorup har helt fri de næste to uger, hvor han skal sove længe, spise usundt og mest af alt bare slappe af.

En glad Viktor Hald Thorup takker sin fans. (Foto: Maria Dalton)

Herefter begynder han at bygge formen op igen, og først i maj starter han på sit træningsprogram. Hvad og hvordan han skal træne, ved han, men hvor står stadig uklart. Det kommer nemlig an på økonomien.

- Hvis budgettet holder, og jeg får det til at hænge sammen med sponsorer, vil jeg rigtig gerne tilbage til USA i december og være der resten af sæsonen, siger Viktor Thorup Hald.

Selvom det økonomiske står en smule uklart, er der ingen tvivl om, hvad den danske speedskater har af ambitioner for det næste år.

- Der skal køres VM i Salt Lake City til februar næste år, og det er klart mit største mål. Jeg skal kappe de fem sekunder af, som jeg manglede i år, og det tror jeg på, at jeg godt kan, siger han.

- Jeg har klart fået mere selvtillid, og det er især på grund af de seneste resultater. Jeg kan se og mærke, at træningen virker, og det gør mon motivation meget større.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter