Danmarks bowle-dronning skyder sig til tops i Tyskland

34-årige Mai Ginge Jensen vandt søndag guld ved European Champions Cup i bowling. Jesper Agerbo vandt sølv hos mændene

34-årige Mai Ginge Jensen vandt søndag guld ved European Champions Cup i den tyske by Langen. (Foto: Mai Ginge Jensen)

Den danske bowler Mai Ginge Jensen cementerede søndag sin status som en af Europas absolut ypperste bowlere, da hun vandt guld ved European Champions Cup i den tyske by Langen.

En titel, der gør, at hun nu kan kalde sig Europas bedste bowler i single kategorien.

- Det er fuldstændig fedt. Jeg har ikke så mange flere ord for det

- I finalen mødte jeg hende, som jeg også mødte i EM-finalen for tre måneder siden, så det var lidt en rematch, vi kørte. At vinde den, det er jo bare helt fantastisk, siger hun.

I finalen stod danskeren overfor finske Elisa Hiltunen, og der var ingen slinger i valsen.

Således vandt den 34-årige dansker komfortabelt de første to serier, og da der i finalen ved European Champions Cup spilles bedst ud af tre, var det altså nok til at hive sejren i land.

En af de største sejre

Turneringen er et mesterskab for alle europæiske nationale mestre i bowlingens single-disciplin. Til konkurrencen sender hver nation deres bedste mandlige og kvindelige bowler, og turneringen rangerer derfor på linje med både EM og VM.

Guldet ved European Champions Cup er det første af sin slags for danskeren, der både har vundet EM- og VM-guld, samt adskillige danske mesterskaber.

- Den her sejr rangerer rigtig højt.

- Ligeså snart man er afsted til de største mesterskaber, og man vinder guld, så er man jo toppen af toppen. Det kræver fandeme meget at være der. Det kræver rigtig meget arbejde, og at det så lykkes den dag, man står der, det er jo fantastisk. Det er det, vi står og træner for i timevis, så det er ubeskriveligt.

Sølv til Agerbo

Også hos mændene var der masser af dansk succes ved European Champions Cup.

Således vandt den regerende verdensmester i bowling-single, Jesper Agerbo, sølv efter en tæt finale, hvor han måtte se sig slået af tyske Bodo Konieczny.

Danskeren lagde ellers ud med at vinde finalens første serie på overbevisende maner, men da tyskeren kom tilbage og vandt de sidste to serier, måtte Agerbo kapitulere.

Dermed gik den danske bowler glip af den eneste europæiske titel, han endnu ikke har vundet i sin karriere.

Andenpladsen til Agerbo kommer dog ikke til at forhindre de danske bowlere i at gå ud og fejre søndagens flotte resultater, siger Mai Ginge Jensen.

- I aften er der sådan en form for afslutningsfest. Der mødes vi til noget mad og drikke, og så går vi nok i seng, engang når solen den står op, tænker jeg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk