Danmarks florballherrer tjekker ud af VM efter 1-10

Det danske floorballlandshold tabte i VM-kvartfinalen mod Tjekkiet 1-10.

I et tætpakket O2 Arena i Prag skulle de danske floorball-herrer forsøge at overgå sidste VMs top 5-placering med en billet til semifinalen.

Dette krævede en sejr over overmagten og hjemmebanefavoritterne fra Tjekkiet. I første periode kom tjekkerne hurtigt foran med mål af Rypar og Sebek efter blot fem minutter. En start på kampen, som fik gang i det tjekkiske hjemmepublikum, der gav en flot opbakning.

De tjekkiske fans kunne derefter se danske Mathias Glass reducere til 1-2 på et hurtigt kontraangreb. Tjekkiet svarede dog hurtigt igen, og Doza scorede kort efter til 3-1.

I anden periode bragte Jendrisak hurtigt Tjekkiet på 4-1. Den danske målmand, Mike Trolle, reddede det første skud, men fik ikke fat på riposten, der blev sendt i mål for næsen af det danske forsvar.

Efter målet fik danskerne lidt mere fat i spillet, men det blev ved en kort fornøjelse. To minutter senere scorede tjekkerne nemlig til 5-1, og i løbet af anden periode blev det endnu værre for danskerne, der gik fra banen bagud 1-7.

I tredje periode blev af tempoet taget ud af kampen. Der gik dog ikke længe før Jendrisak scorede hattrick for tjekkerne, og gjorde stillingen til 8-1. Tjekkerne var resolutte i deres angrebsspil, og straffede danskerne i powerplay.

Hjemmeholdets topscorer i turneringen, Delong, scorede til 9-1, hvorefter Nemecek sluttede målfesten med sin scoring til 10-1.

Dermed skal Danmark spille placeringskampe lørdag og søndag.

Facebook
Twitter