Danmarks mest succesfulde dansepar gik fra deltager til arrangør: 'Det kriblede stadig lidt i benene'

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson er tilbage i dansetoppen men denne gang i kulissen.

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson stillede danseskoene på hylden efter 10 verdensmesterskaber. (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Sidste år meldte det mest vindende dansepar nogensinde, Bjørn Bitsch og Ashli Williamson, ud, at de ville stille danseskoene på hylden.

De har dog ikke ligget på den lade side siden.

Efter duoen indstillede deres aktive karriere forsatte de som trænere for yngre dansere i deres eget dansestudie i Aarhus. Det har atter bragt Bjørn Bitsch og Ashli Williamson tilbage i toppen af danseverdenen – denne gang dog i kulissen.

I weekenden blev der afholdt EM i 10-dans i Aarhus, hvor det blev til medaljer for Ashli Williamsons tre søskende.

Det blev til en sølvmedalje til parret Earle Williamson og Veronika Myshko, der repræsenterer Ukraine. Parret er trænet af Bjørn Bitsch og Ashli Williamson, og så er Earle i øvrigt Ashlis bror.

Det rene Williamson-par bestående af Errol og Ami tog sig af bronzemedaljerne, og de to er ligeledes trænet af søster Ashli sammen med Bjørn Bitsch.

- Det er en ny rolle at stå i, for sidste gang vi var til et mesterskab, der dansede vi selv.

- Det var fedt at kunne give videre med vores erfaringer og forskellige ting, der kan gøre en forskel på turneringsdagen, og selvfølgelig også op til, både rent teknisk og taktisk. Men det kriblede stadig lidt i benene. Det tror jeg altid, det vil gøre, siger Bjørn Bitsch.

Nåede ikke at nyde det

Det var en stor overraskelse for det nu forhenværende dansepar, at parret Errol og Ami Williamson tog bronzemedaljen til Europamesterskabet i 10-dans.

- Det er fantastisk. Vi havde håbet på, at hvis de dansede op til deres bedste, at de kunne komme i finalen. At få bronzemedalje i deres første EM-finale, det gjorde vi ikke engang.

- De gjorde det fabelagtigt. En ting er, når man står i træningslokalet, noget andet er, når du står til selve turneringen – hvordan klarer man det under pres, når det er solodans, gør man de ting, man har trænet på? De gjorde det fabelagtigt, siger Bjørn Bitsch.

Ud over at være træner for flere par ved europamesterskabet, så havde Bjørn Bitsch og Ashli Williamson også påtaget sig rollen som arrangør. En rolle, der som så meget andet, blev forpurret gevaldigt af coronapandemien.

Derfor var Bjørn Bitsch også klar i spyttet direkte adspurgt, om de havde nået at nyde arrangementets succesfulde afvikling.

- Ikke så meget endnu. Men det kommer, griner han.

Men derfor er det ikke udelukket, at de to kommer til at arrangere lignende stævner igen i fremtiden.

- I forhold til at arrangere, der tror jeg, vi skal lidt længere på afstand. Ej, vi kommer helt sikkert til at gøre det i fremtiden, siger Bjørn Bitsch.

Europamesterskabet i 10-dans blev vundet af russiske Semen Khrzhanovskiy og Elizaveta Lykhina.

Facebook
Twitter