Danmarks to stærkeste VM-kort ror semifinalepladser i hus

Fie Udby Erichsen og Sverri Nielsen er videre til semifinalerne ved verdensmesterskabet i Østrig.

Danske Fie Udby Erichsen er i semifinalen ved VM i roning. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dansk ronings to bedste bud på VM-medaljer, Sverri Nielsen og Fie Udby Erichsen, roede sig begge videre fra deres respektive kvartfinaler ved mesterskabet i Østrig.

Fie Udby Erichsen kom i sin singlesculler i mål som nummer tre efter østrigske Magdalena Lobnig og amerikanske Kara Kohler.

Udby krydsede stregen godt et sekund langsommere end Lobnig, men var med ti sekunder ned til franske Marie Jacquet aldrig i fare for at missede tredjepladsen, som sikrede kvalifikation til semifinalen.

Sverri Nielsen roede i sikker stil en semifinaleplads hjem ved VM i Østrig. (Foto: Borislav Troshev © Scanpix)

Danskeren var i kontrol og førte faktisk løbet det meste vejen, før hun blev overhalet to gange til sidst.

Det andet danske medalje håb, dansk-færingen Sverri Nielsen, leverede en kraftfuld præstation, da han flåede sin singlesculler i mål som nummer to - blot et halvt sekund efter tjekkiske Ondrej Synek.

Dansk-færingen var dog ikke helt tilfreds med sit løb på trods af den fine placering.

- Jeg var ikke så tilfreds med mine første 1000 meter, og jeg skal hjem og se på video, hvad jeg gjorde forkert. Min plan var, at gå frem og styre løbet fra spids, men det lykkedes ikke, og derfor skulle jeg kæmpe lidt ekstra for at sikre mig andenpladsen.

- Normalt blæser det mere til regattaer end hernede, og det gør også at feltet er tættere, og jeg skal virkelig være totalt skarp fra starten i min semifinale for at komme videre, siger Sverri Nielsen.

Får ny chance for semifinaleplads

Anderledes uheldige var Emil Espensen og Alexander Modest i letvægts-dobbeltsculleren. Danskerne var et halvt sekund fra at kvalificere sig til semifinalen, og eftersom de sluttede bag Tyskland, Tjekkiet og Canada, må de samtidig skyde en hvid pil efter at kvalificere sig til OL under verdensmesterskabet.

Heller ikke i kvindernes toer uden styrmand var der en semifinaleplads at hente til dansk roning. Nina Hollesen og Trine Dahl sluttede på femtepladsen i deres kvartfinale.

En semifinaleplads i toer uden styrmand lever dog fortsat hos herrerne. Egentlig endte kvartfinalen uden dansk avancement til Bastian Secher og Joachim Sutton.

Den danske duo får imidlertid en ny chance for at ro sig videre ved VM. I deres kvartfinale stødte dommerbåden ind i den polske båd, som brækkede en åre i sammenstødet. Det har resulteret i, at kvartfinalen roes om klokken 17.20 dansk tid.

Facebook
Twitter