Dansk bordtennishåb drømmer om to EM-medaljer

Tirsdag begynder EM i bordtennis, og fire danskere skal i aktion. Jonathan Groth stiller op i både single og double og håber på en medalje i begge rækker.

Jonathan Groth har tidligere vundet to EM-medaljer i double. Nu håber han også at gøre sig gældende i single-turneringen. Her er han i aktion ved OL i 2016. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Syv gange tidligere er det lykkedes danske bordtennisspillere at vinde EM-medaljer. Står det til Jonathan Groth stiger den samlede danske medaljetotal til ni efter det forestående mesterskab.

Han er seedet som nummer seks i singlerækken, og som forsvarende europamester i double er han topseedet sammen med sin tyske makker, Patrick Franzizka.

- For to år siden røg jeg ud i ottendedelsfinalen i single, og det var første gang jeg nåede så langt. Det resultat håber jeg, at jeg i hvert fald kan forbedre. Og når først man kommer så langt, så er det jo klart, at man drømmer om mere, siger Jonathan Groth.

- I double er ambitionen at vinde EM. Vi er forsvarende europamestre og vandt vores seneste turnering i Tjekkiet Open, hvor vi spillede rigtig godt. Så vi ved, at vi kan gå hele vejen, og vi har haft formen til det på det seneste.

Alle former for dansk beskedenhed er kasseret, når Jonathan Groth skal formulere sin egen ambition for et succesfuldt EM.

- Der skal to medaljer til. Det er klart, at det ikke er det eneste, jeg render og tænker inden turneringen. Der har jeg fokus på at spille én kamp ad gangen. Selvom det lyder kedeligt, så betyder det oftest, at man præsterer bedst.

Landstræner er forsigtig optimist

25-årige Jonathan Groth har masser af grund til at være optimist, men ifølge landstræner Linus Mernsten er bredden i toppen af europæisk bordtennis så stor, at Jonathan Groth ikke kommer sovende til de afgørende kampe.

- Jonathan Groth kender sin kapacitet. Han har haft god tid til at forberede sig, så det er en spiller i god form. Der findes ikke en spiller i Europa, som han ikke kan slå, men der er så mange om buddet ved et EM, at han skal være helt klar fra første kamp, siger landstræner Linus Mernsten.

Selvom Jonathan Groth håber på at spise kirsebær med de bedste i singlerækken, er det i makkerskabet med Patrick Franzizka, at medaljeforventningen er størst.

- De er blandt de største favoritter til at vinde EM. De spiller med stor selvtillid og er blandt de 5-6 par, som kan vinde. De har kapaciteten til en medalje. Men der er stadig mange små detaljer, som skal lykkes, hvis man skal gå hele vejen, lyder det fra landstræneren.

Veteranen Maze er joker

Jonathan Groth er eneste dansker, som træder direkte ind i EM’s hovedturnering sammen med 31 øvrige kvalificerede spillere.

Tre danskere skal fra tirsdag kæmpe om turneringens sidste 32 billetter i en kvalifikationsrunde. Det drejer sig om 19-årige Anders Lind, 21-årige Tobias Rasmussen og veteranen 37-årige Michael Maze.

Den tidligere OL-, VM- og EM-medaljetager var egentlig pensioneret som bordtennisspiller, men meldte tidligere på året sig tilbage med et erklæret mål om OL-deltagelse i 2020.

CV’et hos Michael Maze taler for sig selv, men hvad skal man forvente ved EM af den tidligere bordtennisstjerne?

- Jeg ved ikke helt, hvor han står. Jeg ved, hvad han kan præstere, når solen skinner, og fuglene synger, men jeg ved ikke, hvad han kan præstere, hvor han kommer til en ny hal og spiller mod yngre spillere, han aldrig har mødt før. Og han ved heller ikke selv, hvor han står.

- Men hvis han klarer kvalifikationen, så ville jeg nødigt have ham som modstander i første runde, siger landstræner Linus Mernsten.

Anders Lind, Tobias Rasmussen og Michael Maze spiller alle deres første kampe i kvalifikationsturneringen ved EM i spanske Alicante tirsdag.

Jonathan Groth træder ind i EM’s hovedturnering med sin første kamp torsdag.

Facebook
Twitter