Dansk bordtennisstjerne glæder sig til at møde klassespillere

Jonathan Groth kommer på svære opgaver, når han fra fredag er med ved Europa Top 16 i Frankrig.

Jonathan Groth blev europamester i double sidste år. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Danmarks bedste bordtennisspiller, Jonathan Groth, kommer på lutter svære opgaver, når han fredag tager hul på Europa Top 16-turneringen, der er den største på kontinentet ud over EM.

Som navnet antyder, stiller Europas 16 bedste op i franske Antibe, og Groth føler sig "rigtig stolt" over at være en del af feltet.

- Det er alle de bedste i Europa, der er med, og det viser, at jeg har forbedret mig rigtig meget det seneste halvandet år, at jeg nu kan deltage i denne turnering, siger Groth i en pressemeddelelse fra Dansk Bordtennis Union.

- Feltet er vildt stærkt, hvor Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov og Vladimir Samsonov er favoritterne, og jeg er seedet nummer 15, så jeg møder kun højere rangerede spillere i min indledende gruppe, siger han.

I gruppe med favoritten

Fredag afvikles de indledende kampe i de fire grupper. De to bedste fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne.

Groth er kommet i gruppe med tyskeren Dimitrij Ovtcharov, der er topseedet, samt franske Simon Gauzy (seedet 5) og Joao Monteiro (13) fra Portugal.

Ovtcharov og Monteiro tørnede sammen i finalen sidste år, hvor tyskeren endte med at vinde turneringen for tredje gang i træk.

Turneringen var tidligere kendt som Europa Top 12. Den havde Michael Maze som vinder tilbage i 2004.

/ritzau/