Dansk bowler splitter konkurrenterne og vinder 'en af de helt, helt store' turneringer

Thomas Larsen var med på det europæiske hold, der i weekenden slog USA i Weber Cup.

Thomas Larsen var stærkt medvirkende til den europæiske sejr, da han vandt sine to kampe søndag. (Foto: © Matchroom Sports)

Miraklet i Leicester, kalder Weber Cup det på sin egen hjemmeside.

Det er store ord, der bliver taget i brug for at beskrive det, der skete, da Europa og USA tørnede sammen i weekenden i en bowlinghal i Leicester i Weber Cup.

Europæerne tog sejren i Weber Cup for første gang siden 2017, og med på holdet var Thomas Larsen.

- Det var både overraskende og vildt fedt at være med til.

- Der er ikke nogen tvivl om, at de største turneringer og der, hvor man skaber et navn, er i USA og ved at slå amerikanerne. Det er altid dem, der er favoritter, ved VM og de andre store turneringer. Så at kunne slå dem betyder rigtig meget. Især i år, hvor de måske stillede med deres bedste hold nogensinde, siger Thomas Larsen.

  • Det europæiske hold med pokalen. Thomas Larsen står yderst til højre. (Foto: Matchroom Sports)
  • Thomas Larsen tog to sejre på turneringens sidste dag, da han vandt over Tom Daugherty to gange. (Foto: Matchroom Sports)
1 / 2

Weber Cup er en bowlingduel mellem USA og Europa, hvor hvert kontinents fem fineste bowlere duellerer. Det er anden gang, Thomas Larsen er med, efter han debuterede i fjor.

Men denne gang var det en helt anderledes oplevelse, at deltage. I stedet for en tom bowlinghal, foregik det nu med tilskuere på lægterne i Leicester. Og så var Thomas Larsen, modsat i fjor, på det vindende hold.

- Det var en helt anden oplevelse i år, hvor der var fans. Hver gang vi vandt et point eller lavede en strike, gik de helt amok. Bare det at være med i år var helt anderledes end sidste år, men at vi samtidig går hen og vinder, var… Jamen jeg tror ikke rigtig, at der var nogen af os, der forstod, hvad der skete til sidst. Det var bare en fantastisk oplevelse, siger Thomas Larsen.

Amerikanerne gik ind til sidstedagen i Weber Cup med en 15-11-føring, men et brandvarmt europæisk hold fik vendt kampen til en 18-17-sejr.

Det europæiske hold. Fra venstre mod højre: Jesper Svensson, Thomas Larsen, Richard Teece, Stuart Williams og kaptajn Dominic Barrett. (Foto: © Matchroom Sports)

Thomas Larsen har vundet lidt af hvert gennem karrieren. Han har flere VM-medaljer på cv'et og også en sejr i major-turneringen USBC Masters. Men Weber Cup-sejren er en af de store i karrieren.

- Det er en af de helt, helt store det her.

- Der er kun fem spillere hvert år, der får lov til at komme med til Weber Cup fra Europa. Bare det at spille sig på holdet er stort. At vinde den derudover er nok en af de største præstationer i min karriere. Det er svært at vægte individuelle sejre i forhold til holdsejre, fordi det er to meget forskellige oplevelser, men den her er helt klart på linje med, da vi vandt VM for tremandshold i 2014, siger Thomas Larsen.