Dansk bronze i vanvittig finale med fem mand under verdensrekorden

René Holten Poulsen roede under verdensrekorden i EM-finalen, men måtte alligevel nøjes med en bronzemedalje.

Rene Holten Poulsen med under lørdagens medaljeceremoni, hvor han vandt en sølvmedalje i 1000 meter enerkajak. (Foto: Nebojsa Radovic)

Det burde være kilde til enorm glæde at slå en verdensrekord.

Alligevel stod fire mand – heriblandt René Holten Poulsen - tilbage efter finalen i 500 meter enerkajak ved EM i bulgarske Plovdiv med en skuffet mine, selvom de havde slået den ni år gamle tid, der indtil i dag var verdens hurtigste.

Ingen af dem var nemlig hurtigere end tjekken Jakub Zavrel, der vandt finalen i tiden 1.35.156 minut og udover verdensrekorden også fik en EM-guldmedalje som ekstra bonus.

René Holten Poulsen kom i mål som nummer tre og havde efterfølgende lidt svært ved at finde ud af, hvilken fornemmelse EM-medaljen fremkaldte i ham.

- Den er sådan lidt svær. For hvis det havde været ethvert andet løb, så havde jeg været rigtig, rigtig godt tilfreds. Men nu bliver der slået verdensrekord, og jeg ror under den, men det gør nummer et og to også, siger han.

Faktisk kunne det ikke gøre det, for det viste sig, at to kajakker yderligere i finalen kom over stregen i tider, der var hurtigere end den stående verdensrekord.

Fanget i regnskyl

En overraskende regnbyge over vandet i Plovdiv, der ellers har budt på strålende sol og høje temperaturer, var ifølge René Holten Poulsen med til at begrænse hans ydeevne i finalen, lyder hans forklaring.

- Jeg havde nogle udfordringer med, at det begyndte at regne og jeg kom til at fryse helt vildt, og det gør, at jeg ikke rigtig kunne svare igen på de sidste 50 meter. Faktisk føler jeg ikke, at jeg fik det ud af de sidste 150 meter, som jeg burde, og jeg tror simpelthen at det er fordi, at jeg rystede af kulde.

- Jeg kunne selvfølgelig bare have taget noget mere tøj på, men jeg var ikke lige forberedt på, at det ville begynde at regne.

- Sådan er det, og der er ikke så meget at gøre ved det, men jeg er lidt ærgerlig over, at det er den dag, der bliver slået verdensrekord, at jeg sidder og fryser og ikke lige kan få det hele ud til sidst, siger René Holten Poulsen.

Efter finalen viste et målfoto, at ungareren Balint Kopasz skulle noteres for samme tid som René Holten Poulsen, der derfor måtte dele bronzemedaljen.

Det var René Holten Poulsens anden medalje ved EM i Plovdiv efter at han lørdag også vandt sølv på 1000-meter-distancen og hans 20. EM-medalje i alt.

Facebook
Twitter