Dansk bryder i ny vægtklasse inden VM: Vil have revanche

Mark O. Madsen har øget vægten og er klar til VM. Her håber han på en revanche mod manden, der slog ham i OL-finalen.

Han har fem VM-medaljer, en OL-medalje og to EM-medaljer på CV’et i, men nu skal den danske bryder Mark O. Madsen vænne sig til at rykke hårdere i vægtene og fylde lidt mere på tallerkenen. Han er nemlig i gang med at omstille sig til 80 kilo-vægtklassen, og det er der en helt bestemt grund til.

- Vi har hørt, at OL i 2020 vil være med andre vægtklasser, så det vil være en rigtig god idé at få nogle erfaringer og en idé om, hvordan tingene skal gribes an i 80 kilo-klassen, siger han til DR Sporten.

De seneste år har Mark O. Madsen stillet op i 75 kilo vægtklassen. I næste uge sætter han sammen med sine ekstra kilo kursen mod Paris, hvor VM i brydning finder sted, men grundet en skulderskade, der har holdt ham ude det meste af året, er han usikker på sine chancer ved mesterskabet.

- Jeg ved ikke, hvor jeg er henne i forhold til 80 kilo-klassen. Jeg er klar til at kæmpe, og mit fokus er at gøre det så godt som muligt, siger han.

Mulig hævn

Til verdensmesterskabet har 32-årige Madsen mulighed for at møde russiske Roman Vlasov, der slog ham i OL-finalen i 2016. Vlasov er i lighed med Madsen rykket en vægtklasse op.

Turneringslodtrækningen til VM er helt vilkårlig, så det er ikke til at spå om, hvem der kommer til at møde hvem på hvilket tidspunkt, men Mark O. Madsen vil meget gerne se sin russiske overmand i øjnene igen.

- Jeg håber helt afgjort på OL-revanche mod Roman Vlasov - og gerne i en finale.

Hele VM-konkurrencen i Mark O. Madsens vægtklasse bliver afviklet tirsdag den 22/8.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter