Dansk bueskytte jagter den store pengesum i Las Vegas: Kravet er 90 pile i midten

Stephan Hansen er en af flere danskere, som går efter den store pengesum, når der i weekenden er konkurrence i bueskydning i Las Vegas.

(Arkivfoto) Stephan Hansen drømmer om at vinde den helt store præmiesum i Las Vegas. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Danmark er blandt verdens bedste nationer til bueskydning med den såkaldte compound-bue, og det kan blive bekræftet endnu engang i weekenden, når der afholdes det afsluttende World Cup-stævne i den amerikanske by Las Vegas.

- Det er vel nok det største stævne i bueskydning. I år er der lige omkring 4.000 skytter, som deltager, og det er rekord igen i år, forklarer Stephan Hansen.

- Vi skyder om en pengesum på omkring 100.000 dollars cirka (658.783 kroner, red.). Så vi må se, om jeg ikke kan vinde det, lyder det fra ham.

Der 16 danskere til start i de forskellige kategorier, og udover Stephan Hansen skal man også holde øje med Martin Damsbo og Tanja Jensen. Sidstnævnte vandt turneringen for to år siden.

Stephan Hansen har også været meget tæt på at vinde turneringen, og i år håber han, at han kan tage det sidste skridt op på podieskamlen.

- Målet er, at jeg skal gøre det så godt, jeg kan, og så må vi se, om det rækker til at vinde det hele. Jeg er blevet nummer to her før. Det er et svært stævne dog, fordi normalt går man efter at ramme midten, men her gælder det om ikke at skyde uden for midten, siger Stephan Hansen.

Midten er større

Det lyder måske meget som det samme, men Stephan Hansen forklarer, at der er en historie bag det.

- Tieren (midten, red.) er større her, så hvis man ikke rammer den, er man stort set ude. Normalt er tieren mindre, og hvis man ikke rammer den, så går det nok alligevel. Men her kan du ligeså godt rejse hjem, hvis du ikke rammer midten, forklarer han.

Så psykisk er det også anderledes, fordi man tænker på, at hvert skud kan være katastrofalt. Vi skal skyde 90 pile, hvor man går efter, at alle rammer midten. Dem der har alle inden for går så ind i en shootoff, hvor man skyder efter en normal plade med en mindre tier. Så skal man blive ved med at ramme den, indtil der ikke er flere tilbage, lyder det fra Stephan Hansen.

To gange tidligere i karrieren er det lykkedes for Stephan Hansen at ramme alle 90 pile i midten. Endda for to år siden, da han sluttede som nummer to, ville 88 af de 90 pile også have siddet i midten, hvis den kun var halv størrelse. Det er en rekord.

- Jeg føler, at jeg skyder lige så godt som for to år siden, da jeg slog rekorden. De sidste tre dage, hvor vi bare har trænet, føler jeg, at jeg har ramt den virkelig godt, forklarer Stephan Hansen.

Turneringen starter i dag og varer helt indtil søndag.

Facebook
Twitter