Dansk bueskytte skyder sig til sølv i flot comeback ved EM

Maja Jager taber en utrolig tæt EM-finale til tyrkiske Yasemin Anagoz.

Maja Jager vandt VM i 2013 samt bronze i holdkonkurrence ved samme stævne. (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS SPORT ARCHERY) (Foto: SUHAIB SALEM © Scanpix)

Under regnfulde forhold i polske Legnica leverede begge bueskytter en flot præstation og duelerede hele vejen til sidste pil. Det sluttede dog med dansk sølv. Dermed er den tidligere danske verdensmester fra 2013 for alvor tilbage i toppen af international bueskydning.

Det var ellers tyrkiske Yasemin Anagoz, der startede bedst ud. Hun to første sæt og kom senere foran med 5-3. Første skytte, der når seks point tager sejren. Men Maja Jager fandt frem til et højt niveau og kom tilbage til stillingen 5-5.

Derfor skulle titlen i sidste ende afgøres med en afgørende duel mellem de to skytter, hvor guldet gik til den atlet, hvis pil kom tættest på målskivens midte. Den tyrkiske modstander placerede sin pil lige i udkanten af midterringen.

Maja Jagers pil ramte et par centimeter længere væk fra midten, og dermed måtte danskeren tage sig til takke med sølvmedaljen i klassen for recurve-buer, der er en OL-disciplin.

Tidligere på dagen, var der mere dansk succes, da Tanja Jensen sikrede sig en bronze-medalje i compound-klassen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk