Dansk bueskytte vinder World Cup-sølv

Danske Stephan Hansen vandt sølv ved sæsonfinalen. Tanja Jensen vandt bronze hos kvinderne.

Stephan Hansen vandt en flot sølvmedalje ved mændenes sæsonfinale i Las Vegas. Tanja Jensen vandt bronze hos kvinderne. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Det blev en god weekend for den danske bueskytte Stephan Hansen, der sikrede sig en flot sølvmedalje ved sæsonfinalen i Las Vegas.

Her dystede de 16 bedste således om guldet, og efter sejre i både 1/8-finalen over Mario Vavro fra Kroatien og dernæst kvartfinalesejr over hollandske Peter Elzinga, var semifinalepladsen booket.

Her ventede et af hjemmebanehåbene i form af Braden Gellenthien fra USA. Og efter tre tiere fra Stephan Hansen og blot to af Gellenthien, var danskeren på sejrskurs.

Den kurs holdt Stephan Hansen med ene af tiere resten af dysten, og så var danskeren med en sejr på 150 point mod 149 amerikanske point klar til finalen.

I guldfinalen ventede så endnu en amerikaner, og mod Kris Schaff måtte Stephan Hansen kapitulere.

Amerikaneren var skarpest, leverede 149 point mod Stephan Hansens 146. Og danskeren måtte derfor se sig henvist til andenpladsen.

Endnu en dansk medalje Hos kvindernes var der også dansk metal. Her måtte Tanja Jensen se sig slået i semifinalen, men hun rejste sig til gengæld i bronzedysten.

Med en sejr på 149-143 over amerikaneren Paige Pearce kunne Tanja Jensen således rejse hjem med en flot bronzemedalje.

Facebook
Twitter