Dansk duo får VM-bronze: Kan ikke bruge det til en skid

Til deres store skuffelse tabte Peter Rosenmeier og Michal Spicker Jensen semifinalen ved hold-VM.

Michal Spicker Jensen og Peter Rosenmeier er færdige ved VM efter nederlag i semifinalen. (Foto: Morten Olsen © dbtu.dk)

Når man er kommet for at vinde guld, så er glæden over en medalje i bronze til at overse.

Det lægger Peter Rosenmeier ikke skjul på, efter at han sammen med makkeren Michal Spicker Jensen tabte semifinalen ved hold-VM i parabordtennis med 2-0 til Spanien. Da der ikke spilles en kamp om tredjepladsen, er de nu sikre på bronze.

Lige nu kan vi ikke bruge den til en skid.

peter rosenmeier

- Lige nu kan vi ikke bruge den til en skid. Den kommer hjem i samlingen og så ser vi fremad. Som jeg har sagt tidligere, så kom vi herned for at vinde. Det var ikke for bronzemedaljen, og det er vi selvfølgelig heller ikke tilfredse med, lyder det fra en skuffet Peter Rosenmeier.

Der var på forhånd lagt op til et tæt opgør mod spanierne i semifinalen, der bestod af en double og to singlekampe.

Dansk satsning kiksede

Danskerne satsede ved at lade Michal Spicker Jensen møde spaniernes stærkeste mand, Alvaro Valera, mens Peter Rosenmeier skulle møde deres svageste mand.

For at den taktik skulle lykkes, krævede det en sejr i doublen, men satsningen gik galt, da den blev tabt 3-2 i sæt.

- Med den opstilling, vi vælger, ved vi godt, at doublen bliver altafgørende. Men vi fik en elendig start, hvor vi begge to spiller rigtig dårligt i de to første sæt.

Havde vi vundet den double, så havde vi også vundet kampen.

peter rosenmeier

- Vi kom tilbage på 2-2, og i femte sæt var vi bagud 10-5, men kom på 10-9, og de begynder at se meget nervøse ud. På den sidste bold har Michal en, der hænger helt oppe på toppen af nettet og falder ned på vores side, fortæller han.

Efterfølgende var der selvransagelse hos Peter Rosenmeier, der måtte se kampen blive afgjort, før han fik chancen for at spille sin singlekamp.

- Havde vi vundet den double, så havde vi også vundet kampen, det er jeg næsten helt sikker på. Det var megatæt på, og der er mange ting, vi godt ville lave om nu, men vi vidste godt, at det ville blive på marginalerne, og desværre var vi ikke gode nok til at løfte dem over på vores side.

- Vi må bare se i facts i øjnene, og når vi spillede op til vores bedste i doublen, så var vi bedre end dem, men det formåede vi ikke at gøre nok, og det kostede.

Tid til en øl

Hjemrejsen var planlagt efter en finaledeltagelse lørdag, så de to danskere kan nu tilbringe resten af weekenden uden at få sved på panden.

- Nu tillader vi os at sætte os ned og drikke en enkelt øl, og så har vi en hel hviledag i morgen, som vi må bruge på at se lidt bordtennis, siger Peter Rosenmeier med et grin.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve