Dansk floorball-stjerne i verdens bedste liga

Efter Cecilia Di Nardo fik titlen som VM-topscorer, skiftede hun Danmark ud med verdens bedste liga i Sverige.

Den danske floorballspiller Cecilia De Nardo har netop forlænget sin kontrakt med to år og bliver derfor i verdens bedste liga i Sverige indtil minimum 2019. (© IFF Floorball)

December 2015

Det danske floorball-landshold har spillet deres sidste kamp ved VM-slutrunden i Finland. Holdkammeraterne omgiver den danske floorball-profil Cecilia Di Nardo og lykønsker hende. Hun er holdets kaptajn og har lige opnået titlen som topscorer ved slutrunden foran amerikaneren Marie Haggstrom. Der følger hverken pokal eller ceremoni med titlen, men den får stor betydning for danskerens karriere.

Under VM i 2015 scorede Danmarks største floorball-profil Cecilia De Nardo fjorten mål og lavede fire assister på seks kampe. Landstræner, Martin Lytje, er stadig imponeret over hendes VM-bedrifter.

- Det er en voldsom præstation, hvis man ser på de lande, vi skal sammenligner os med, som for eksempel Norge og Tyskland. Det er så svær en disciplin, siger Martin Lytje.

Cecilia De Nardos i gennemsnit tre point per kamp sikrede hende titlen som topscorer ved slutrunden. Derved gav hun danskerne lidt at juble over, efter en middelmådig 10.-plads

- Jeg er enormt stolt og rigtig glad for, at jeg fik den her titel. Jeg gjorde det ikke alene. Det var også i stor grad holdet omkring mig. Men jeg er glad for at kunne se mit navn på den liste. Det har fået stor betydning for mig, siger hun.

(© IFF Floorball)

Titlen medførte massiv interesse fra udlandet. Flere klubber fik øjnene op for den 24-årige dansker.

- Jeg havde møder med flere trænere og klubber, som gerne ville have mig til deres klub, siger hun.

Tankerne om udlandet havde i forvejen rumsteret i baghovedet, og Cecilie Di Nardo vidste, at hun ville prøve sig af på et højere niveau. Derfor var tilbuddene fra de udenlandske klubber fristedende, men hun besluttede at spille sæsonen færdig i Danmark.

- Det havde jeg lovet, og jeg ville gerne være med til at sikre, at vi sluttede sæsonen godt af, siger hun.

Et fyrtårn for sit hold

Cecilia Di Nardos beslutning om at spille sæsonen færdig i Århus Floorball Klub vakte glæde i smilets by. Der er nemlig ikke bare lige en erstatning for den danske landsholdskaptajn, mener træneren Stefan Dines.

- Ingen spiller kan vinde det alene, men hun får også det bedste ud af sine holdkammerater. Det er vigtigt at have en spiller, der både selv leverer og kan få sine holdkammerater sat i scenen, uanset om hun spiller i A- eller B-kæden, siger Stefan Dines.

Hendes engagement har givet hende et ry for at være den, der altid går forrest. Hun kan godt genkende sig selv i omtalen af hende, for hun lever og ånder for at konkurrere og ikke mindst vinde.

- Jeg elsker bare sporten og synes, det er fedt at spille. Jeg er et kæmpe konkurrencemennesker og går altid efter at udvikle mig, siger hun.

I Aarhus var hun både en kapacitet på banen og indgik samtidig i trænerteamet, og det har krævet, hun levede op til sit ry om engagement.

- Jeg er i stor grad nået dertil, hvor jeg er i dag, fordi jeg har trænet rigtigt meget og rigtigt hårdt. Jeg var altid den første i hallen og altid den sidste, der gik, siger hun.

Dansk mester igen

April 2016

Der er et minut tilbage af finaleopgøret mod AaB Floorball. Kampen er allerede afgjort. Cecilia Di Nardos klub, Århus FK, fører med to mål og fordobler den føring på de sidste 60 sekunder. Da hornet lyder, kan Cecilia Di Nardo og resten af holdet juble over endnu engang at have vundet ’The Double’.

Cecilia Di Nardo kunne sidste år kigge tilbage på endnu en succesfuld sæson i den danske liga. Med både pokal-og DM-titlen kunne det dårligt blive bedre. Selvom mesterskabet i 2016 langt fra er hendes første triumf, er hun stadig stolt over holdets resultater.

- Det er altid helt fantastisk at stå i en finale, og når man vinder guld, findes der ikke en bedre følelse. Når man så oven i købet gør det med ens bedste veninder, så bliver det ikke bedre, siger hun.

Men samtidig med at medaljerne blev overrakt, begyndte Cecilia Di Nardo at tænke over, hvor hun ville spille i den kommende sæson.

Succes i Sverige

Marts 2017

3-3. Det står helt lige i tredje periode af den nervepirrende og altafgørende grundspilskamp mellem Malmö FBC og Endre. Hvis Malmö vinder, ender de i slutspillet for første gang i klubbens historie. Med fem minutter tilbage sender Cecilia Di Nardo bolden i nettet og kan lade sig hylde som matchvinder. Malmö vinder kampen 4-3 og er pludselig et slutspilshold.

Cecilia Di Nardo vidste, hun ville til udlandet, og spørgsmålet var blot hvorhen. Sverige har verdens bedste floorball-liga, og Malmö FBC var på det tidspunkt oprykkerklub. Afstanden til Danmark og klubbens rolle i ligaen var et godt match for danskeren, og valget faldt derfor på klubben på den anden side af Øresund. Det betød, hun nu skulle prøve sig af i verdens bedste liga.

- Når man tager af sted, skal man forvente, at man skal bevise, man er god nok. Jeg kom fra en liga, som var under det niveau, den svenske liga er på, så det kæmpede jeg hårdt for, og det synes jeg, at jeg har formået at få bevist, siger hun.

(© IFF Floorball)

Hun beviste for alvor sit værd, da hun sendte klubben i slutspillet med den afgørende scoring mod klubben Endre. Masser af spilletid og 36 point for holdet har betydet, at hun allerede har etableret sig som en profil blandt det svenske mandskab.

- Jeg føler selv, at jeg i løbet af sæsonen har fået en ret stor rolle. Jeg er en af dem, som er med til at afgøre det for os. Det er også noget, jeg har kæmpet hårdt for at blive, siger hun.

Slutspilsdrømmen levede dog kun til kvartfinalen, hvor Malmö og Cecilia Di Nardo blev sendt ud af de senere mestre IKSU. Men den 24-årige frederikshavner har fået mod på meget mere top-floorball, efter at have vænnet sig til den svenske liga.

Hun har netop forlænget sin kontrakt med to år og bliver derfor i verdens bedste liga indtil minimum 2019.

- Jeg regner med, at vi kan blive ved med at udvikle os, som vi har gjort i denne sæson. Både for mig personligt, men også for os som hold, siger hun.

Hun håber, de kan gå i slutspillet igen og med mere stabile resultater, selvom Malmö i øjeblikket ikke er tæt på finaler og medaljer. Derfor tror hun også, det bliver svært bare at være tilskuer, når hendes gamle holdkammerater i ÅFK på lørdag spiller DM-finale.

- Det er altid en helt speciel følelse i en finale, så det bliver da svært at sidde og kigge på. Jeg vil dog ikke bytte min sæson eller plads i Malmö væk for noget som helst, siger hun.

Du kan følge mændenes og damernes floorball-finaler live her på DR Sportens hjemmeside lørdag fra kl. 15.30.