Dansk jernkvinde bliver toer ved Ironman i København

Camilla Pedersen blev nummer to, mens Michelle Vesterby sluttede som nummer fem i KMD Ironman Copenhagen.

Danske Camilla Pedersen løber over målestregen som nummer 2 til KMD Ironman i København. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)

Det blev til en fornem andenplads for danske Camilla Pedersen, da hun efter 8 timer, 49 minutter og 23 sekunder krydsede målstregen ved KMD Ironman Copenhagen.

Kun tyske Anne Hauge havde mere benzin i tanken end Pedersen, der måtte se sig slået med 18 minutter.

Camilla Pedersen var hurtigt oppe af vandet efter de 3,8 kilometer svømning, som blev gennemført på 51 minutter og 2 sekunder. De 180 kilometer cykling blev tilbage lagt på 4 timer, 39 minutter og 14 sekunder, mens de afsluttende 42,2 kilometer løb blev klaret på 3 timer, 14 minutter og 48 sekunder.

Vesterby kæmpede sig i top fem

Den danske triatlet Michelle Vesterby stillede til start, tre måneder efter at hun fødte sin søn, Markus, ved et kejsersnit og havde på forhånd ytret håb om en sejr for tredje år i træk.

Efter 9 timer, 9 minutter og 22 sekunder måtte hun dog sande, at formen rakte til en femteplads.

35-årige Vesterby sluttede 37 minutter og 50 sekunder efter vinderen, tyske Anne Haug, der klarede de 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb på 8 timer, 31 minutter og 32 sekunder.

Michelle Vesterby bliver modtaget ved målstregen af sin søn. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)

En tredjeplads havde faktisk været nok til en billet til VM i oktober for Michelle Vesterby, idet både Haug og Pedersen på forhånd var kvalificeret til det eftertragtede ironman-stævne.

Men sådan gik det ikke, selv om Vesterby lå godt til langt hen ad vejen i og omkring den danske hovedstad.

Efter svømningen lå Vesterby på fjerdepladsen, men på cyklen indhentede hun landsmanden Maja Stage Nielsen og lå som treer inden løbet.

Under maratonløbet måtte hun dog se Stage og siden canadieren Angela Naeth overhale på vej mod sin femteplads.

Vesterby blev nummer fire ved kvindernes ironman-VM i 2015. Året efter blev hun nummer seks.

I 2018 blev hun nummer 27 ved VM, og senere viste det sig, at hun var gravid under løbet.

Maja Stage sluttede på den samlede tredjeplads og kvalificerede sig dermed til VM på Hawaii til oktober, hvor Camilla Pedersen også skal konkurrere.

/ritzau/