Dansk kickbokser er verdensmester igen: Bæltet var kun ude af Youssefs hænder i halvandet minut

Youssef Assouik genvandt i aftes sit VM-bælte efter sejr på knockout.

Youssef Assouik er opvokset i København. Foto: Kevin Long Kien Luu

Kutymen er klokkeklar, når det ringer til titelkamp i ringen.

Vind over verdens bedste, hvis du selv vil kunne skrive det prædikat på visitkortet.

Den danske kickbokser Youssef Assouik gør sig bare ikke meget i den slags normaliteter. I aftes satte han sit eget VM-bælte i letmellemvægtsklassen på spil, og foran 1.200 tilskuere i Frederiksberg Hallen mærkede han kort inden showtime, hvad han havde gang i.

- Jeg var pissenervøs, for jeg havde et stort pres på mine skuldre. Men jeg var klar. Jeg vidste, at jeg havde den, siger Youssef Assouik.

Og det er svært at argumentere imod, at han havde den.

Efter halvandet minut ramte danskeren sin franske modstander med et knæstød, der slog igennem tandbeskytteren. Karim Guettaf gik i gulvet, og Youssef Assouik løftede hænderne mod himlen. I dem holder han igen bæltet, der er det tydelige bevis på, at han er verdensmester.

- Det er så vildt. Jeg ved ikke, om jeg er langsomt opfattende, men jeg er helt uden ord. Jeg er så taknemmelig for den støtte og opbakning, jeg har oplevet, siger Youssef Assouik, der har rødder i Marokko.

I klassen letmellemvægt må kæmperne maksimalt veje 72,5 kilo. Foto: Kevin Long Kien Luu

Herre i eget hus

Titlen som verdensmester har den 26-årige dansker opnået seks gange med VM-bælter i både kick- og thaiboksning. Den danske kickbokser var selv arrangør af gårsdagens event i København, men den slags hjemmebanefordel betød ikke, at han selv kunne vælge og vrage mellem modstandere.

- Han var ikke håndplukket. Der var faktisk en tyrker, jeg gerne ville møde. Han har spillet lidt smart. Men det sagde forbundet nej til, fordi han ikke var højt nok på ranglisten, siger Assouik.

Netop forbundet ISKA, der varetager kampsportsgrene som karate, thai- og kickboksning, kom på en uvant opgave, da den danske verdensmester selv søgte en udfordrer til sit VM-bælte.

Modtanderen blev som bekendt Karim Guettaf, der måske fortryder det nu. Et knockout efter halvandet minut betyder i hvert fald, at både franskmandens rejse til Danmark og potentielle tur til tandlægen er af længere varighed end tiden, han holdte sig oprejst på canvasset på Frederiksberg.

Egentlig mente Youssefs træner også, at kæmperen ikke bare kunne sætte sit bælte på spil.

- Men jeg kiggede på ham og sagde, at jeg var klar. Jeg har den her, siger Assouik.

Titelkampen var nemlig et af de store trækplastre til en aften, hvor 1200 tilskuere var vidne til altmuligmanden Youssefs seneste påfund.

Han er uddannet socialrådgiver, nu seksdobbelt verdensmester, ejer og driver sit eget træningscenter og i går debuterende arrangør af kickboksningeventet med det velklingende navn Assouik Fight Night.

- Jeg er kæmper, jeg er træner, jeg er promoter. Når folk siger, at jeg ikke kan have et gym ved siden af min karriere som kæmper, vil jeg bare modbevise dem. Og det har jeg gjort, siger han.

En inspirerende aften

Det der med at modbevise kritikere er på mange måder det, der driver værket for den 26-årige kæmper. Træningscenteret, hvor han lærer voksne og børn helt ned til to-årsalderen om thai- og kickboksning, er et resultat af coronanedlukningen, hvor han i knap to år ikke kunne kæmpe professionelt.

’Jeg er klar. Jeg ved, at jeg har den’, sagde Youssef inden kampen i aftes. Foto: Kevin Long Kien Luu

Her bruger han de kompetencer, han har tillært sig under uddannelsen som socialrådgiver.

- Folk sagde, jeg ikke kunne lykkes med skolen, for så ville jeg blive en dårligere kæmper. Men hvad skete der i 2017, da jeg var under uddannelse? Jeg blev verdensmester, siger Youssef Assouik.

Det kan virke som to voldsomme sportsgrene at være verdensmester i. Thaiboksning og kickboksning. Spark og slag. Men verdensmester Youssef Assouik kan se, hvor meget det giver til både børn og voksne.

Og i aftes i Frederiksberg Hallen gav det både til børn, voksne og altmuligmanden Youssef Assouik, der ser tilbage på en fantastisk aften – som promoter, der satte sit bælte på spil, og genvandt det efter halvandet minut på karrierens 28. knockout.

- Det var fantastisk at se de unge mennesker fra klubben i går. Det var sent, men de fik lov til at blive, og de betyder alt for mig. Jeg vil gøre alt for vise dem vejen, siger Youssef Assouik.