Dansk kicker skriver kontrakt med NFL-hold

Phillip Andersen skal forsøge at sparke sig til et job som kicker for NFL-holdet Tampa Bay Buccaneers.

Snart får danske Phillip Andersen måske mulighed for at vise sig frem med Tampa Bay Buccaneers. Her ses han med landsholdet i 2013. (Foto: Dansk Amerikansk Fodbold Forbund)

Phillip Andersen er ny dansker i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL.

Torsdag meddeler holdet Tampa Bay Buccaneers således, at man har skrevet under på en kontrakt med danskeren, der i løbet af de næste syv måneder skal kæmpe om jobbet som kicker for holdet fra delstaten Florida.

Buccaneers fik angiveligt øje på Andersen ved en træningslejr for kickere for nylig og har givet ham en kontrakt, efter at han har været til en prøvetræning.

Danskeren har senest spillet for det tyske hold Berlin Rebels, ligesom han har tørnet ud for danske Amager Demons, Herlev Rebels og Søllerød Gold Diggers.

Derudover har Phillip Andersen spillet for et andet hold i den tyske hovedstad, nemlig Berlin Eagles, med hvem han i 2014 vandt finalen i European Football League, Eurobowl.

Andersen har ligeledes spillet for det danske landshold.

Eneste kicker på kontrakt

Ud over at være kicker har Phillip Andersen også gjort sig som punter, men Buccaneers meddeler, at holdet har tænkt sig, at danskeren skal være kicker.

Lige nu er Phillip Andersen den eneste kicker, der er på kontrakt hos Tampa Bay Buccaneers for 2019-sæsonen, men holdet forventes at hente flere ind til at konkurrere med Andersen. Hvert af de 32 NFL-hold går ind til sæsonen med én kicker på holdet.

Tampa Bay Buccaneers vandt 5 ud af 16 kampe i den netop overståede NFL-sæson og endte som nummer fire ud af fire i NFC South-divisionen.

Phillip Andersen er den anden dansker, der lige nu har kontrakt med et NFL-hold, ud over Andreas Knappe. Han er ansat hos Denver Broncos.

/ritzau/

Facebook
Twitter