Dansk medaljehåb misser VM i dressur

Kort før VM i dressur må Cathrine Dufour og hesten Cassidy melde afbud.

Dressurrytteren Cathrine Dufour og hesten Cassidy kommer på grund af en skade ikke til at kæmpe om medaljerne ved VM i september. (Foto: TT News Agency)

Skader er aldrig belejlige, men når de kommer en lille måned før sæsonens helt store højdepunkt, er det som et ekstra hårdt slag til maveregionen.

Dét slag har i denne omgang ramt Cathrine Dufour, der bittert må konstatere, at en skade til hesten Cassidy betyder, at danskeren må melde afbud til VM i dressur i september måned.

- Han (Cassidy, red.) har hoppet rundt på folden og er formentlig vrikket rundt. Det er heldigvis en mindre skade, men det er en skade, der har brug for træningsro. Han kan ikke træne på maks-niveau lige nu, og det kræver det, hvis man skal kunne deltage ved et VM. Især når vi gerne ville have været ovre og vise vores livs absolut bedste form, fortæller Cathrine Dufour til DR Sporten om afbuddet.

Dufour kender Cassidy ned til mindste bevægelse og kunne derfor straks se, at der var noget i vejen.

- Han blev øm nede omkring hoven, og det kan man ret tydeligt mærke, når man kender hesten godt. Så kan man fornemme, om den træder mindre igennem, end den plejer. Og det er de små detaljer, der gør forskellen i dressur, siger Dufour.

Danskeren ærgrer sig ekstra meget, fordi Cassidy gennem hele sæsonen har løftet sit niveau og var en stærk kandidat til medaljer ved verdensmesterskabet.

- Det er mere bittert, end man overhovedet kan beskrive. Han har været i sit livs form i den her sæson, vi har slået vores egne rekorder, og han var virkelig klar til at yde sit allerbedste her den kommende måned. Samtidig må vi også bare sætte hestene højest og passe på dem, men selvfølgelig er det rigtig, rigtig surt, fordi en medalje ikke var urealistisk i år, lyder det fra Cathrine Dufour.

I stedet for Cathrine Dufour og Cassidy deltager Anna Zibrandtsen og hesten Arlando. Det danske VM-hold består af:

  • Daniel Bachmann Andersen og hesten Blue Hors Zack

  • Anders Dahl og hesten Selten HW

  • Betina Jæger Jensen og hesten Mane Stream Belstaff

  • Anna Zibrandtsen og hesten Arlando

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk