Dansk medaljeregn ved Special Olympics: 'Atleterne har overskredet grænser'

Parasport Danmark er meget tilfreds med de danske præstationer ved Special Olympics World Games.

De danske atleter høstede medaljer ved Special Olympics World Games. På billedet ses fra venstre Frederik Johansen, Camilla Hansen - begge svømmer i SVØM Korsør - og Eva Rosted fra Rungsted Svømmeklub.

52 medaljer. 10 af guld, 22 af sølv og 20 af bronze. Det er resultatet af den danske delegations anstrengelser ved Special Olympics World Games 2019 i Abu Dhabi.

Special Olympics World Games er det største idrætsstævne for atleter med et udviklingshandicap, hvor over 7.000 atleter deltager.

Især i svømning, gymnastik og ridning har de danske atleter klaret sig imponerende i Abu Dhabi med henholdsvis 10, 9 og 9 medaljer.

I Parasport Danmark er man også glad for de danske præstationer.

- Sportsligt er vi ovenud tilfredse. Alle atleter har gjort alt, hvad de kan. I de sportsgrene, hvor det har været muligt, er der blevet sat enormt mange personlige rekorder – blandt andet i svømning og atletik, og så kan man ikke forlange mere af sine udøvere, siger Anette Svejstrup, som er breddekonsulent i Parasport Danmark og delegationsleder for den danske trup.

- Vi har ambitioner med alt, hvad vi laver, og her ved Special Olympics World Games har vi set, at mange atleter har leveret over forventning. Det er ikke nødvendigvis endt med medaljer, men vi har set dem præstere meget højere, end de har gjort før. Så det er utrolig dejligt, og vi kan ikke være andet end tilfredse.

Stor oplevelse

I Abu Dhabi var Danmark repræsenteret med det største hold nogensinde med 116 deltagere - 89 idrætsudøvere og 27 trænere/ledere.

Derfor har der været nogle menneskelige behov, der skulle tages hensyn til, når så mange mennesker er samlet på én gang, men det har været en stor oplevelse for atleterne, forklarer Anette Svejstrup.

- Det er svært at sætte ord på, hvor meget det betyder for dem. Det er en kæmpe chance for at komme ud og opleve sportsverdenen på den helt store scene. De møder modstandere fra hele verden, og så betyder den her store og lange rejse med så mange mennesker, at de overskrider grænser hver eneste dag.

- De finder ud af, at de kan meget mere, end de selv troede, og hvad alle andre måske også troede. Vores atleter har taget det med højt humør, og det er dybt imponerende, når man tænker på, at det er en helt ny verden og en helt anden kultur.

Danmark har ved Special Olympics World Games vundet medaljer i atletik, badminton, boccia, bowling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold ridning og svømning.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter