Dansk MMA-fighter er kundebetjener på fuld tid: ’Mit arbejde er mit hemmelige våben’

Den 27-årige kundebetjener og MMA-fighter Søren Bak har skrevet kontrakt med et af verdens største MMA-forbund, Bellator. Alligevel vil han ikke undvære sit civile job.

Ved et MMA-stævne i KB Hallen vandt Søren Bak titelkampen om VM i fjervægt mod Morgan Charriere. (Foto: © Jan Sommer)

Thors Hammer hænger og dingler fra halsen lidt endnu, rævepelsen smyger sig hen over den ene skulder, og middelalderøksen ligger godt i højre hånd.

Idet ’The True Viking’ træder ind i MMA-buret, kan han se den britiske modstander Paddy ’The Baddy’ Pimblett stivne.

- Hvordan fik du den tingest igennem tolden?, kommer det fra briten.

Vikingen smiler lidt kækt.

- Med mit danske vikingepas ville de kigge underligt på mig, hvis ikke jeg havde en økse med til England.

Nystrøget skjorte og pæne bukser

Den hvide skjorte er nystrøget og stringent skubbet ned i kanten af de pæne, neutrale bukser. Søren Bak træder ind på kontoret i Danica Pension, og der bliver sagt godmorgen og nikket hele vejen til et mere lukket kontor bagerst i bygningen.

Ved skrivebordet besvarer Søren Bak opkald fra både kunder og kollegaer. Han står for den tekniske del betjeningen - at sætte aftaler og kunders pensionsbehov ind i systemet.

I telefonsamtalerne om pension og rådgivning er vikingen ikke til at kende, omend det er en og samme person. For det er netop i kontrasten, at MMA-kæmperen Søren Bak finder livsglæden.

- Jeg tror, vi alle har to sider af os selv. I mit tilfælde er jeg ’The True Viking’, der går i krig i buret, og Søren Bak, der betjener kunder vedrørende deres pension. Det er min måde at udleve mine to sider på: Den adrenalinhungrende viking og ham, der godt kan lide ro og orden, siger han.

Søren Bak i kamp mod Morgan Charriere under MMA-stævnet 'Cage Warriors' i K.B. Hallen i marts. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Pensionsordning og excel-ark

Når en MMA-kamp nærmer sig, går Søren Bak ned på deltid på jobbet, så han kan forberede sig optimalt på en tur i buret. Behovet for fleksible arbejdstider har dog aldrig været et problem.

- Nogle af de største fans, jeg har haft, er mine kollegaer og chefer i Danica Pension. Da jeg fik datoen for min næste kamp, spurgte jeg med kort varsel min chef, om det var okay, at jeg gik på deltid igen. Svaret var, at selvfølgelig skulle jeg det, siger Søren Bak.

Selvom der er udsigt til, at letvægteren ikke vil være økonomisk afhængig af et job ved siden af sporten, vil han ikke undvære at møde ind på kontoret.

For Søren Bak er det nemlig ikke øksen, der er hans hemmelige våben i jagten på MMA-titlerne – det er pensionsordninger og excel-ark.

- Det er en måde at beholde mit tag på virkeligheden og ikke lade sporten være hele min verden – også i kampens hede. Når nogle topatleter først rammer den helt store guldmine, opfører de sig tosset. Jeg tror, at mit hemmelige våben i MMA er at prioritere at have et arbejde ved siden af.

Aftale med internationalt MMA-forbund

Tilnavnet ’The True Viking’ var en afskedsgave fra Søren Baks første MMA-klub i Næstved af samme navn, da han som 20-årig blev professionel MMA-kæmper.

Siden er det kun gået fremad for danskeren. Ud af MMA-karrierens 14 kampe har han tabt én, og i september i år gik han fra det europæiske MMA-forbund Cage Warriors til at skrive kontrakt med et af verdens største forbund, Bellator.

- Min kontrakt med Bellator er chancen for at komme op i de voksnes rækker. Nu har jeg muligheden for at teste mig selv mod nogle af de bedste i verden i min vægtklasse og få lov til at prøve det hele på et lidt større plan, siger han.

Søren Bak forventer at vinde aftenens kamp mod Terry ’The Dominator Brazier. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Teknik frem for kræfter

I aften venter nu karrierens største kamp for den 27-årige letvægter. Nemlig debuten for Bellator-forbundet, hvor han skal møde ’The Dominator’ Terry Brazier.

Søren Bak er helt rolig. Han glæder sig til kampen, hvor bookmakernes odds gør ham til favorit. Inden han overhovedet har undersøgt sine egne odds, er han dog ikke selv i tvivl om udfaldet af sin debut.

- Den forventer jeg at vinde, siger han.

- Terry Brazier er rigtig god, men hans problem her er, at jeg er bedre end ham til de ting, han er god til. Måden, han får sine modstandere ned på, er lidt det samme, som jeg gør. Jeg gør det bare med ren teknik i stedet for. Han er nødt til at bruge styrke, der koster ham energi, som han ikke har til senere i kampen.

I aften er den hvide skjorte og pensionssystemer pakket lagt væk – og så alligevel ikke. For godt nok vil rævepelsen ligge over skulderen og øksen være placeret i hånden, men ’The True Viking’ vil bekæmpe sin modstander ved at tænke teknisk.

Kampen mellem ’The True Viking’ Søren Bak og ’The Dominator’ Terry Brazier kan ses direkte på Paramount Network i aften kl. 23.00.