Dansk motocross-kører kæmper sig forrest i kampen om VM-titlen

Thomas Kjer Olsen vandt søndag det britiske grand prix i MX2-klassen på Matterley Bassin.

Thomas Kjer Olsen vandt søndag det britiske grand prix på Matterly Bassin. (Foto: Alex Hodgkinson / Frit © Scanpix)

Den danske motocross-kører Thomas Kjer Olsen har haft en forrygende weekend på Matterley Bassin i det sydlige England.

Thomas Kjer Olsen var nemlig flyvende, bogstaveligt talt, da han sluttede øverst på podiet i det britiske grand prix. Dermed stryger han til tops i den samlede VM-stilling efter to løb i MX2-klassen.

Thomas Kjer Olsen vandt både første og andet gennemløb, og med sejren kan han se frem til at starte næste løb med røde plader, der signalerer, at han fører den samlede VM-stilling.

En vild oplevelse, siger Thomas Kjer Olsen.

- Det er noget, som jeg har drømt om, lige siden jeg var barn, så det er en helt vild følelse. Jeg er den første i Danmark, som har prøvet det, så det er rigtig fedt, siger Thomas Kjer Olsen.

Næste løb ligger i baghaven

Allerede i næste uge skal den unge dansker forsvare sin førsteplads, når det hollandske grand prix løber af stablen i Valkenswaard, og Thomas Kjer Olsen glæder sig allerede til at give den gas.

- Jeg bor kun et kvarters tid fra banen, så det bliver næsten som at køre på hjemmebane.

- Der er stadig 17 løb tilbage i sæsonen, så det er for tidligt at skulle tænke på at tage den samlede VM-sejr allerede nu. Nu må vi se, hvor længe jeg kan holde føringen, men jeg er i rigtig god form efter en hård vintertræning, så det er dejligt at kunne se nogle resultater, siger Thomas Kjer Olsen.

Det er Thomas Kjer Olsens tredje sæson i MX2. Det er blevet til to VM-bronzemedaljer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter