Dansk motocrosskører giver konkurrenterne baghjul i lettisk VM-grandprix

Thomas Kjer Olsen sikrede sig en flot samlet sejr i MX2-klassen i det lettiske motocross-grandprix

Thomas Kjer Olsen indtager en samlet tredjeplads i VM-serien efter sin grandprix-sejr i Letland. Fotograf Juan Pablo Acevedo (Foto: Juan Pablo Acevedo © Juan Pablo Acevedo)

Thomas Kjer Olsen sikrede en rød hvid motorsports triumf i Letland. Med en førsteplads i første løb efterfulgt af en andenplads i det andet sikrede den danske motocroskører en samlet sejr i MX2-klassen i den lettiske afdeling af VM-serien.

I første løb kom den danske fartdjævel flyvende fra start og afviste den forsvarende verdensmester, Pauls Jonas, der fører den samlede VM-serie. Jonas var kortvarigt i front, men Thomas Kjer Olsen kæmpede sig tilbage og kunne krydse stregen som den første.

- Det var et rigtigt godt løb. Jeg fik endelig en rigtig god start, og jeg var lige efter Pauls i de første sving, så jeg tænkte bare, at jeg ville gå efter føringen med det samme. Og det var, hvad jeg gjorde. Jeg prøvede bare at køre mit eget ræs derefter, og det gik rigtigt godt, siger Thomas Kjer Olsen til Dansk Motor Union.

Arbejdsindsats sikrede samlet sejr

I dagens andet heat var Thomas Kjer Olsen igen godt fra start. Denne gang lå danskeren dog kun omkring en top-fem placering og måtte slide sig tilbage til fronten.

Det lykkedes ikke at nå helt til tops, og Jorge Prado fra Spanien kom ind over stregen før danskeren.

- Jeg følte mig rigtigt godt tilpas derude. Jeg gik efter sejren i andet heat, men jeg lavede en fejl på næstsidste omgang. Men jeg kæmpede for det, og jeg er virkelig tilfreds med denne her weekend, forklarer Thomas Kjer Olsen.

Med den samlede sejr i Letland ligger Thomas Kjer Olsen nu nummer tre i den samlede VM-stilling med blot 16 point op til netop Jorge Prado på andenpladsen. Derfra er der yderligere 22 point op til den førende kører, Pauls Jonas. Men med 25 point for en heatsejr, er det en utrolig lille margen, der er imellem de tre førende i VM stillingen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk