Dansk motocrosskører tilbage på VM-podiet

Thomas Kjer Olsen kørte en tredjeplads hjem i Belgien og ligger fortsat nummer tre samlet i VM MX2-klassen.

Motocrosskører Thomas Kjer Olsen ligger nummer tre i den samlede stilling i VM MX2-klassen. (Foto: Hans Chr. Gabelgaard © © Hans Chr. Gabelgaard hcg@jv.dk www.jv.dk +4520604895)

Det var svært at holde hovedet koldt, da danske Thomas Kjer Olsen i weekenden drejede gashåndtaget i bund ved det belgiske Grandprix. Med temperaturer over 30 grader og en svær, dyb sandbane at skulle gebærde sig rundt på, var der nemlig brug for en toppræstation af danskeren.

Og den var sønderjyden i stand til at levere.

Thomas Kjer Olsen styrede ellers under lørdagens kvalifikation, men da der var point på spil, lykkedes det danskeren at holde sig på crosseren og køre en tredje- og fjerdeplads hjem i de to pointgivende heats.

Det var nok til lige nøjagtig at krybe sig med på podiet.

- Jeg vidste, at styrtet lørdag ikke ville gøre den store forskel for mig. Jeg havde stadigvæk et fornuftigt valg af startbom. Jeg tog nogle gode starter og gjorde bare det bedste, jeg kunne, fortæller en tilfreds Thomas Kjer Olsen til Danmarks Motor Union, der også glædede sig over, at hele hans team havde et vellykket Grandprix.

- Jeg er rigtig glad på holdets vegne. Vi kom begge kørere på podiet, så det kommer til at se godt ud og viser, hvor hårdt vi arbejder.

Det var Thomas Kjer Olsens syvende podieplacering i indeværende sæson, og han fastholder dermed sin tredjeplads i den samlede stilling i VM MX2-klassen. Ranglisten føres af spanske Jorge Prado, mens den forsvarende verdensmester Pauls Jonass indtager andenpladsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk