Dansk orienteringsløbsstjerne skuffer på den lange distance ved EM

Maja Alm sluttede på en femteplads i langdistanceløbet ved EM i orienteringsløb i Ticino i Schweiz.

Maja Alm har i alt vundet 13 medaljer ved VM. I dag måtte hun tage til takke med en femteplads på den lange distance ved EM. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall / TT © Bjorn Larsson Rosvall)

Sidste sommer skovlede Maja Alm medaljer ind ved VM i orienteringsløb, men et år efter ved EM i Schweiz i byen Ticino har hun leveret helt andre resultater.

I søndagens langdistanceløb sluttede Maja Alm helt uden for medaljerne, da hun tilbagelagde de 11,3 kilometer i tiden 1 time 29 minutter og 10 sekunder og endte som nummer fem.

Løbet blev vundet af svenske Tove Alexandersson, der var mere end otte minutter hurtigere end Alm. Det var samme Alexandersson, der får et år siden ved VM nappede guldet på samme distance foran Alm, der vandt sølv.

I alt fik Alm hængt tre medaljer om halsen ved VM sidste år - to af sølv og en enkelt af guld, der kom i hus i yndlingsdisciplinen sprint.

Ved EM i Schweiz har Alm slet ikke kunnet leve op til resultaterne fra verdensmesterskaberne sidste år. Alm og det danske stafethold nappede i går bronze, men i de individuelle løb er Alm sluttet lige uden for medaljerne med en fjerdeplads i sprint samt dagens femteplads.

Sæsonens helt store mål for det danske orienteringsløbslandshold er VM i august, men flere af danskerne var alligevel spået gode medaljechancer ved EM.

Facebook
Twitter