Dansk petanquestjerne drømmer om OL efter EM-bronze

Mia Carlsson sikrede sig søndag bronze ved det netop overståede europamesterskab i petanque.

Mia Carlsson med sin bronzemedalje fra det netop overståede EM.

Mia Carlsson vandt søndag bronze ved europamesterskabet i pentanque. Danskeren var glad for bronzemedaljen, selvom hun havde sat næsen op efter mere.

- Det var dejligt. Især efter skuffelsen havde lagt sig efter semifinalen, som var så tæt, hvor jeg kun tabte 12-13. Det var rart at komme op på podiet, blive hyldet og få hængt bronzemedaljen om halsen. Det gav lidt gåsehud at se dannebrog blive hævet, siger Mia Carlsson.

Det næste store mål for danskeren bliver verdensmesterskabet, der afholdes i Spanien i april 2019. Men Mia Carlsson har også blikket rettet endnu længere ud i fremtiden, fortæller hun.

I 2024 bliver OL afholdt i Paris, og der er chancen for at petanque bliver en del af de olympiske lege god, da kuglesport er stort i Frankrig og de omkringliggende lande, så hun krydser fingre og håber, at sporten kommer på programmet.

- Vi går her og spiller vores europamesterskaber og verdensmesterskaber, og der er ikke så mange, der kender til det, så at det skulle kunne blive en OL-disciplin, det ville være det største, jeg kunne opleve, siger Mia Carlsson.

Mia Carlsson, der til daglig bor i Rødovre og er kontorelev, har også vundet sølv ved EM i 2010 og 2014.

Petanque er på blokken som en af de nye discipliner ved OL fra 2024, hvor legene bliver afholdt i Paris. Det sker som et led i den olympiske komites plan om, at udvælge tre sportsgrene til legene udover de vanlige discipliner.

Den endelige beslutning om, hvilke sportsgrene der skal tilføjes til programmet i 2024 i Paris, vil blive truffet på et møde i IOC's eksekutivkomite i december 2020.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter