Dansk rochef: 'VM understregede at damerne er vores største OL-håb'

Roforbundet havde håbet på mere metal ved VM i roning, men glæder sig over damernes niveau.

Den tidligere OL-sølvvinder Fie Udby Erichsen sluttede VM som nummer fem i singlesculleren. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

Fire A-finaler og en enkelt sølvmedalje var den danske høst ved weekendens VM i roning. Andenpladsen til damernes letvægtsdobbeltfirer blev dermed Danmarks eneste podieplacering, og det er i underkanten, mener Finn Trærup-Hansen, der er sportschef i Dansk Roforbund.

- Vi havde håbet på lidt mere metal, men vi har kæmpet med, der hvor vi skal kæmpe med. Nu er de andre nationer også ved at komme op i omdrejninger efter OL i Rio, men vi skulle i nogle finaler, og jeg synes også, vi var tæt på en medalje mere, siger han.

I singlesculleren var den tidligere OL-sølvvinder Fie Udby Erichsen længe på vej mod medalje i sin finale søndag, men gik i stå og sluttede på en femteplads.

- Hun har genfundet noget af sin kapacitet fra 2012, og ror og træner rigtig godt. Hun har haft et flot år, og vi håber at kunne holde i gang frem mod OL, siger Finn Trærup-Hansen.

OL-håb hos dameklasserne

Sølvmedaljen til Aja Runge Holmegaard, Juliane Elander Rasmussen, Mathilde Persson og Trine Toft Andersen i letvægtsdobbeltfireren kommer året efter at dametoeren vandt VM-bronze.

- Den åbne dameklasse ser rigtig positiv ud. Det er der, vi er tættest på det internationale topniveau lige nu, siger Finn Trærup-Hansen.

- Vi synes egentlig, at vi i dameklassen er godt på vej mod OL, og der er flere stærke kvinder at arbejde med og vælge imellem, mener sportschefen.

Ved dette VM var den danske toer ramt af sygdom. Derfor sad Lærke Berg Rasmussen i den tunge damefirer, der sluttede VM på en fjerdeplads, men hun vil formentlig vende tilbage til makkeren Christina Juhl Johansen frem mod de kommende mesterskaber.

Herrerne halter

Mens OL-optimismen aktuelt hænger på dameklasserne, havde herrerne generelt et skuffende VM i Bulgarien.

Vinden drillede letvægtsdobbeltsculleren, så Danmark ifølge sportschefen slet ikke fik målt sig med dem, de gerne vil kunne konkurrere med.

- Der, hvor vi har mest at arbejde med, er i den åbne herreklasse. Her er vi ikke stabile nok. Der er flere, der gerne vil og presser på, men der er et stykke vej, erkender Finn Trærup-Hansen.

I herrernes singlesculler var Sverri Nielsen et lille lyspunkt med sin sejr i B-finalen og dermed en samlet syvendeplads.

Næste år roes VM i Lienz i august og her konkurreres om de første adgangsbilletter til OL i Tokyo i 2020.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter