Dansk sejler er påvirket af konkurrents død under kapsejlads

Den danske bådskaptajn i Volvo Ocean Race Nicolai Sehested forklarer, at dødsfaldet af konkurrenten John Fisher har påvirket alle deltagerne.

Den britiske sejler John Fisher blev erklæret død d. 26 marts, efter han var røget over bord. FOTO: EPA/JEREMIE LECAUDEY - VOLVO OCEAN RACE. (Foto: JEREMIE LECAUDEY - VOLVO OCEAN R)

Den hårde kongeetape af Volvo Ocean Race, der går fra New Zealand til Brasilien forbi Kap Horn, er berygtet for de livsfarlige forhold, som sejlerne skal udstå.

I år endte kampen mellem sejlerne og elementerne desværre med et tragisk dødsfald, da briten John Fisher omkom efter at være faldet over bords fra Scallywag-båden.

Og dødsfaldet har lagt en tung dæmper på stemningen i løbet. Det forklarer den danske skipper på Team AkzoNobel, Nicolai Sehested.

- Det var meget tragisk at miste en af vores nære venner her i ræset. Så det påvirker os alle sammen rigtig meget. Jeg tror også, at det er noget, der vil vende tilbage til os, når vi er færdige med ræset og får sænket paraderne lidt.

Sejlerne kender konsekvenserne

På trods af dødsfaldet fortsætter ræsets sportslige del som planlagt, og Nicolai Sehested understreger da også, at dødsfald desværre er en fast risiko i Volvo Ocean Race.

- Det er verdens hårdeste ræs, og det betyder også, at der er en risiko for, at det værste kan ske. Det tror jeg, at alle sejlere her er bevidste om. Men når det er sagt, så tror jeg ikke, at der har været en eneste sejler, der ikke konstant har haft Fisher i tankerne igennem hele etapen til Brasilien.

Dødsfaldet rammer særligt hårdt, da sejlerne er omgås hinanden tæt i forbindelse med konkurrencerne.

-Vi går igennem så mange ting sammen, og det har været utroligt tragisk at skulle opleve det her på denne måde. Jeg kan kun sende min dybeste medfølelse til John Fishers familie og hans holdkammerater, siger Nicolai Sehested

FacebookTwitter