Dansk skiløber jagter top 20 på sin anden hjemmebane

Christoffer Faarup sigter efter top 20 ved VM i alpint skiløb i svenske Åre.

Christoffer Faarup under vinter-OL i Pyeongchang (Foto: Leonhard Foeger © Scanpix)

Danmarks bedste skiløber, Christoffer Faarup, går efter at ramme top 20, når han onsdag tager den første tur ned ad pisten ved VM i alpint skiløb i svenske Åre.

Faarup fik i sidste uge sin bedste placering i Chamonix, da han sluttede som nummer ni i Europa Cup-styrtløbet, og det har givet ham blod på tanden forud for VM i Åre.

- Jeg går efter at ramme top 20 i en af de tre konkurrencer, jeg deltager i. Det er naturligvis højt på skalaen, men jeg tror på, at det kan lykkes, siger Christoffer Faarup.

Han bor til dagligt Hafjell, og derfor er VM i Åre nok det tætteste, han nogensinde kommer på en hjemmebane i sådan en sammenhæng.

- Jeg har været så meget i Åre, at jeg kender pisten, og føler mig tryg. Så på den måde føles det næsten hyggeligt, siger Faarup.

God selvtillid skal bane vejen

Ud over resultatet i Chamonix vandt Christoffer Faarup for nylig også en lidt uventet konkurrence ved sit hjem i Hafjell.

Dagene op til VM skulle egentlig gå med at lade batterierne op, men da der lørdag skulle køres en international FIS-konkurrence (Det Internationale Skiforbund, red.) i Hafjell, tog Faarup sejren i Super-G.

Christoffer Faarup sigter efter en top 20 placering ved VM i alpint skiløb. (Foto: Joe Klamar © Scanpix)

- Det var en dejlig følelse endelig at vinde en international konkurrence, siger Christoffer Faarup.

- Efter både turen til Frankrig og med sejren i Hafjell har jeg det rigtig godt, og jeg har en god selvtillid. Jeg føler mig helt på, er glad og i god form, og så er Åre nærmest min anden hjemmebane, hvor der både kommer til at være familie og venner i målområdet, så det bliver rigtig fedt, lyder det fra Christoffer Faarup, der første gang er på pisten onsdag, hvor det gælder Super-G.

Lørdag gælder det styrtløb, inden der mandag er alpin kombination på programmet.

Facebook
Twitter