Dansk surfer tæt på VM-triumf

Casper Steinfath vandt på World Touren i stand up paddling og nærmer sig VM-guld.

Der var glæde at spore hos Casper Steinfath efter dagens overbevisende sejr. (Foto: JOHN CARTER)

Meget skal gå galt, hvis ikke danske Casper Steinfath fra Klitmøller i Thy bliver World Tour-verdensmester i sprint for første gang i karrieren.

Den 26-årige surfer vandt sprinten på World Tourens tredje stop i Osaka i Japan uden at tabe ét eneste heat undervejs. Det er Casper Steinfaths anden sprintsejr på Touren i år, og den bringer ham meget tæt på at blive samlet World Tour-verdensmester i sprint.

- Jeg er helt oppe at flyve. Sprinten var kaotisk, hurtig og spektakulær. Jeg vandt i New York for to uger siden, og den satte mig under et stort pres. Så jeg var nervøs i alle heats frem mod finalen. Men her fandt jeg roen og fik en perfekt start, siger Casper Steinfath i en pressemeddelelse.

- Den her førsteplads sætter mig meget tæt på at vinde den samlede VM-titel. Jeg mangler stadig det sidste stop i Paris, så kampen er ikke færdig endnu. Men jeg tog et kæmpeskridt i dag, så Paris bliver en fest, fortæller han.

Casper Steinfath kommer i mål længe før sin nærmeste konkurrent.

Top fire er nok til samlet guld

Finalesejren var reelt aldrig i fare. Han kom først til den første bøjevending på den 300 meter lange bane, og tillod aldrig konkurrenterne fra USA, Hawaii og Frankrig at komme forbi.

I den samlede stilling fører han med så mange point, at en plads i top fire på den sidste VM-afdeling i Paris til december er nok for at sende VM-titlen til Klitmøller.

Casper Steinfath har i forvejen vundet det enkeltstående VM fire gange, men en World Tour-sejr mangler på trofæhylden.