Dansk tredobbelt ironman førte i 40 grader, tog 22 timers pause og satte verdensrekord

34-årige Michael Plahn satte verdensrekord på cykeldelen i tredobbelt ironman, men måtte hvile 22 timer inden mål.

Michael Plahn havde krise under løbet, men satte verdensrekord på cykeldistancen. (Foto: PRIVATFOTO © Scanpix)

En ironman er noget af en bedrift blot at gennemføre for almindelig mennesker. Prøv så at gange det hele med tre, og så har du 11,4 kilometer svømning, 540 kilometer cykling og til sidste tre maratonløb på i alt 126,6 kilometer.

Det er præcis, hvad danske Michael Plahn har trænet op til i to år, og det hele kulminerede i weekenden, da der var VM i tredobbelt ironman i Østrig. I ulidelig høj varm var Plahn forrygende godt kørende, da han efter de to første discipliner førte med en hel time ned til nummer to og samtidig havde sat verdensrekord på cykeldistancen. De gik også strygende med maraton et og to, men så ramte hammeren den 34-årige dansker.

- De 40 graders varme begyndte at påvirke kroppen halvvejs inde i løbet. Da jeg passerede første maraton på tre timer og 34 minutter, var jeg forholdsvis flyvende. Da jeg så passerede andet maraton, stadig under fire timer, var folk fuldstændig hujende og heppende. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Michael Plahn i P1 Morgen.

- Jeg manglede bare den sidste maraton, men der kunne jeg mærke, at kroppen var virkelig presset – også selvom det ikke gjorde ondt nogle steder udenpå. Meget af det skyldtes de 40 graders varme, som jeg aldrig tidligere har trænet i, siger han.

22 timers pause - og så tilbage

Michael Plahn nægtede at fortælle hjælperne i sit team, at han var fysisk presset, for det ville have øget fokus på krisen og virket negativt. Til sidst endte det dog med, at Plahn var helt nede i gåtempo på den sidste maraton, og han besluttede derfor at udgå af løbet.

- Da vi kom tilbage på hotellet, ville mange gerne have fat i mig. Løbsdirektøren og ham, der var ved at vinde, ville begge gerne have, jeg fortsatte. Han følte ikke, at han ville have sejren, for jeg var en time foran ham, fortæller Plahn.

- Efter et lille døgns tid, cirka 22 timer, kan jeg se, at den rigtig beslutning er at komme tilbage og fuldføre. Tidsgrænsen er 55 timer på en tredobbelt ironman. Jeg kunne få verdensrekorden registreret, hvis jeg fuldførte, og det handlede også om respekt for mit team. Vi kæmpede os i mål, og jeg har aldrig fået så stort et bifald fra tilskuere og konkurrenter, siger han.

VM-konkurrencen i Østrig var Michael Plahns sidste ultratriatlon, da han ikke længere vil fokusere på den hårde og intense træning, det kræver. Nu venter i stedet en anden mere eller mindre hård opgave for Plahn, når han til oktober bliver far.

Facebook
Twitter