Dansk tumbling-magi fortsætter: Springer sig til overraskende VM-sølv

Anders Wesch fulgte op på lørdagens flotte VM-bronze for hold med en overraskende individuel sølvmedalje.

Anders Wesch vandt i dag individuel VM-sølv som den første dansker i historien. (Foto: Foto fra GymDanmark © Foto fra GymDanmark)

Søndag har Anders Wesch skrevet dansk tumbling-historie ved VM i Sofia. Han vandt nemlig den første individuelle medalje nogensinde, og så var den endda af sølv.

Det kommer som en lille overraskelse, da forventningerne på forhånd var rettet mod konkurrencens to kinesere og russere.

Men danskerne ridder altså videre på succesbølgen, efter de lørdag vandt den første VM-medalje nogensinde for hold.

Anders Wesch kom fint fra land på det første spring. Det lignede ikke umiddelbart en medalje, men han var stadig med i kampen om metal.

Kineseren Zhang Kuo og russeren Maxim Shlyakin var dog et stykke foran, men kampen om bronzemedaljen var helt åben.

Russere fejler

Weschs andet og sidste spring var sværere, men heller ikke helt så godt udført. Han lå dog på en foreløbig førsteplads før de store navne skulle springe.

Kinesiske Zhang Kuo udførte sit spring godt og tog førstepladsen, men da begge russere Maxim Shlyakin og Grigorii Noskov skuffede fælt, var sølvmedaljen hjemme hos Wesch.

Den nykårede sølvvinder var faktisk ikke den eneste dansker, der var flyvende i dag. Også VM-debutanten Rasmus Steffensen havde en rigtig god dag og sluttede som nummer fire.

FacebookTwitter