Dansk verdensetter sejrer i Østrig: 'Nu vil jeg vinde VM'

Søren Bystrup Jacobsen vandt søndag duatlon-konkurrencen Powerman Østrig i suveræn stil. Nu sigter han efter VM-guld i karrierens sidste løb.

Søren Bystrup Jacobsen krydsede søndag målstregen som vinder i østrigske Weyer. (Foto: Helmut Plohe)

I den østrigske by Weyer satte Søren Bystrup Jacobsen søndag en tyk streg under, hvorfor han topper den Internationale Triatlon Unions verdensrangliste.

I aldeles suveræn stil tog danskeren føringen fra start og holdt den hele vejen i mål efter først 10 kilometers løb, 76 kilomter på cykel og 10 afsluttende løbekilometer ved duatlon-konkurrencen Powerman Østrig.

Allerede efter 5 kilometer satte Bystrup feltet, som blandt andre talte den dobbelte verdensmester, franskmanden Gaël Le Bellec. På cyklen øgede danskeren tempoet og fik så stort et forspring, at anden løbetur kunne tilbagelægges i et kontrolleret tempo.

Søren Bystrup Jacobsen nåede i mål mere end 2 minutter foran Le Bellec på andenpladsen.

- Jeg var lidt overrasket over, at de andre ikke løb hurtigere på den første løbetur. Jeg fik ret hurtigt et hul, og så tænkte jeg, at der jo ikke var grund til at vente på dem. Så det var bare om at køre til på cyklen og knække dem psykisk, når de begyndte at få tider på mig, siger Søren Bystrup Jacobsen til DR Sporten og fortsætter.

- Det kunne ikke være gået bedre. Sejren betyder meget, for jeg tog min første store internationale sejr netop her i Weyer. Jeg er i gang med min sidste sæson, så det er fedt at komme tilbage og vinde igen. Det er en ring, som bliver sluttet.

Sejren i Østrig er samtidig en rigtig god indikator for Søren Bystryp Jacobsens form inden sæsonens helt store mål: VM i duatlon, som også bliver den danske europamesters sidste konkurrence i karrieren.

- Jeg går efter at vinde VM. Det er der overhovedet ikke nogen tvivl om. Jeg har slået mange af de andre konkurrenter ved EM på hjemmebane i foråret og i dag, og fem gange er jeg blevet nummer tre ved VM, så der er ikke rigtig andre målsætninger, der er relevante, end at gå efter sejren.

VM på den lange duatlon-distance afvikles i Schweiz den 2. september.

FacebookTwitter