Dansk verdensmester stopper landsholdskarrieren

Orienteringsløberen Emma Klingenberg stopper landsholdskarrieren med øjeblikkelig virkning.

Emma Klingenberg (th.) efter VM-triumfen i Skotland sidste år. (Foto: Kell Sønnichsen/DOF © Scanpix)

Sidste år blev 23-årige Emma Klingenberg verdensmester i både stafet og sprintstafet, men nu har hun valgt at indstille landsholdskarrieren med øjeblikkelig virkning.

Hun fortæller, at motivationen til at fortsætte har manglet.

- Jeg kan mærke, at jeg ikke længere trives i rollen som eliteløber og samtidig vil jeg gerne prioritere min familie og mit lærerstudium mere end jeg har gjort, siger Emma Klingenberg i en pressemeddelelse fra Dansk Orienteringsforbund.

- Det er en rigtig svær beslutning at træffe, for jeg har været enormt glad for at være en del af landsholdet og menneskene omkring det. Jeg elsker stadig at løbe orienteringsløb, men det bliver på et andet niveau fremover, siger hun videre.

Landsholdet er kede af det

Emma Klingenberg har gennem de seneste mange år været blandt de største profiler på det danske landshold i orientering, og derfor er den danske landstræner ked af Klingerbergs stop.

- Vi er ærgelige og kede af, at Emma har valgt at stoppe. Men vi har talt beslutningen grundigt igennem med hende og respekterer den selvfølgelig, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Emma Klingenberg har udover de to VM-guldmedaljer fra 2015 også vundet to VM-sølvmedaljer i 2014, samt tre guldmedaljer fra juniorverdensmesterskaber.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve