Dansk veteran drømmer om at debutere til OL som 45-årig

Rune Glifberg er stadig en af verdens bedste skatere.

Rune Glifberg er stadig flyvende. (Foto: Jan Sommer)

For første gang er skateboarding på OL-programmet, når legene afholdes i Tokyo næste sommer.

Det har fået den ikoniske, danske skater Rune Glifberg til at jagte en af de 20 pladser, der er til konkurrencen, selvom han er blevet 45 år.

- Det bliver stort. Jeg kan fornemme allerede nu, at alle de bedste i verden ser det som noget vigtigt, siger han og fortsætter.

- Jeg tror på, at jeg kan komme med. Lige nu er jeg nummer 19 på kvalifikationslisten, så det er lige til øllet. Men hvis jeg har det rette fokus i de sidste fire kvalifikationsstævner, så ender det godt.

Danskeren har været professionel siden 1992, og han har i mange år været blandt verdens bedste skatere. Blandt andet har han to gange vundet guld ved de store konkurrencer X Games.

Det fik blandt andet DR Sportens journalist til at sammenligne ham med en anden verdensstjerne tilbage i 2006.

Det klip kan du se herunder.

Sporten er ændret

Selvom Rune Glifberg stadig er professionel skater, så mærker han, at meget har ændret sig siden begyndelsen af dette årti.

Både i sporten og for ham selv.

- Jeg fokuserer meget mere på kost og træning, end jeg gjorde tidligere. Det er selvfølgelig også kommet i takt med min alder, hvor det er blevet fysisk nødvendigt, at jeg tager mig ordentligt af min krop for at kunne følge med.

- Før i tiden kunne jeg sagtens gå på druk, aftenen før at jeg skulle skate en vigtig konkurrence, siger han.

Rune Glifberg håber at komme med til OL i Tokyo, der afholdes til næste år. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Den største ændring er dog, at sporten er kommet med på OL-programmet, mener han.

- Det er en win-win situationen for både sporten og OL. For OL handler det om at finde ny underholdning, der kan fange de unge, mens det for skateboarderne er en ny platform, hvor den fantastiske kultur kan blive vist frem, siger han.

Næste OL-kvalifikationsstævne for Rune Glifberg er ved et stævne i Perus hovedstad, Lima, der foregår fra den 16. til den 22. marts.