Dansk VM-guldvinder i biathlon-orientering: 'Ikke et perfekt løb'

Søndag vandt Nina Germann og Line Søderlund guld i stafetten i et tæt VM-løb

Line Søderlund (tv) og Nina Germann (th) med deres guldmedaljer, flankeret af de svenske sølv- og bronzevindere. (Foto: FLVFOT-SSN © Royal Danish Airforce)

Henover weekenden blev der i Danmark afholdt verdensmesterskab i biathlon-orientering, og det blev med guld til den danske kvindestafet bestående af Nina Germann og Line Søderlund.

Det danske par vandt VM-guld med få sekunder ned til sølvvinderne fra Sverige, så derfor er glæden efterfølgende stor hos Nina Germann, der er den ene halvdel af guld-duoen.

- Der var bare glæde og lettelse, siger den nykårede verdensmester.

- Også fordi andenpladsen kom ind 7 sekunder efter, og tredjepladsen 12 sekunder efter, så det var virkelig et tæt, tæt løb, men det var bare så rart. Også når vi var på hjemmebane, så var der jo større forventninger til os, så det var dejligt, at vi kunne indfri dem, siger Nina Germann.

På trods af at den danske duo lavede fejl undervejs, var fejl fra de andre hold med til at gøre, at det danske makkerpar ikke sakkede bagud. Mod slutningen eliminerede danskerne dog fejlene, og de kunne derfor løbe med sejren.

- Jeg synes ikke, at jeg havde et perfekt løb. Jeg løb ret meget sammen med nogle af de andre, og kunne se, at de faktisk fejlede ligeså meget, som jeg gjorde, siger Nina Germann.

- Men anden runde gik faktisk rigtig godt, og jeg kunne se, at de andre løb lidt forkert, siger verdensmesteren.

Biathlon-orientering kan bedst beskrives som en blanding mellem orienteringsløb og skiskydning, bare uden sne og ski. I stafetten skal begge deltagere gennem to orienteringsløb, med to skydninger undervejs, henholdsvis en stående og en liggende skydning.

Parret tog guldmedaljen i foran et svensk par på andenpladsen, mens et andet svensk hold tog bronzemedaljerne.

Verdensmesterskabet blev afholdt i Tvorup Klitplantage ved Thisted og i Finderup militærterræn ved Viborg.